Putin ilk kez açıkladı: Ukrayna, Türkiye aracılığıyla yaptığı iki tekliften de vazgeçti

Putin, Ukrayna'nın Türkiye aracılığıyla iki kez müzakere teklifi yaptığını ve Rusya'nın bunu kabul ettiğini ancak Kiev yönetiminin daha sonra bu tekliflerden vazgeçtiğini belirterek, "Bu durumda herhangi bir plan oluşturmak imkansız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2024 15:50 GÜNCELLEME 25.10.2024 15:57 DÜNYA
Putin ilk kez açıkladı: Ukrayna, Türkiye aracılığıyla yaptığı iki tekliften de vazgeçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rossiya-1" televizyon kanalına verdiği röportajda, Rusya'nın savaş halinde olduğu Ukrayna ile yeniden müzakere başlatma ihtimalini değerlendirdi.

UKRAYNA, TÜRKİYE ARACILIĞIYLA İLETTİĞİ VE RUSYA'NIN KABUL ETTİĞİ İKİ TEKLİFİ DE GERİ ÇEKMİŞ

Türkiye'nin aracılığıyla Ukrayna’nın isteği üzerine geçenlerde müzakere teklifi aldıklarını anlatan Putin, ABD'nin New York kentinden geçen ay düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu toplantısı esnasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov'u aradığını ve Ukrayna'nın isteği olan müzakere teklifini ilettiğini aktardı.

Putin: Erdoğan'ın Karadeniz önerisini değerlendireceğiz

Putin, teklifi aynı gün kabul ettiklerini lakin Ukrayna yönetiminin vazgeçtiğini kaydederek, "Ukrayna yönetimi irrasyonel hareket ediyor, attığı adımı tahmin etmek zor. Bu durumda herhangi bir plan oluşturmak imkansız." şeklinde konuştu.

Putin, Ukrayna tarafının Türkiye aracılığıyla iki kez müzakere teklifi yaptığını, Rusya'nın kabul ettiğini ancak Ukrayna tarafının vazgeçtiğini belirterek, "Sonuçta onların (Ukraynalıların) hazır olup olmadığını, neye hazır olduğunu anlamamız lazım. Bu, Türk tarafından gelen önerilerin detaylı şekilde incelenmesi için zaman gerektiriyor." dedi.

"UKRAYNA'YLA TOPRAK DEĞİŞİMİ OLMAZ"

Ukrayna konusunun dondurulması ihtimalini de değerlendiren Putin, "Herhangi bir sonuç, Rusya'nın yararına olmalı ve savaş alanındaki gerçeklere dayanmalı. Burada taviz vermeyeceğimiz şüphesiz. Toprak değişimi olamaz." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı'nın Ukrayna'daki durumu gerçekçi şekilde değerlendirmeye başladığını, ancak gerginlik seviyesinin düşmediğini söyledi.

Rus ordusunun cephede tüm yönlerde ilerlediğine kaydeden Putin, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, ağustos başında Rus toprağı Kursk bölgesine giren birlikleri üzerinde kontrolünü kaybettiğini ifade etti.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR