BRICS 2024: Yeni Düzen'e bir adım daha yaklaşıldı! Dünya gerçekten 5'ten büyük...

Rusya'nın Kazan kentinde gerçekleşen BRICS 2024 zirvesi Avrupa Birliği'ni tedirgin ederken; ekonomik iş birlikleri, üye genişlemesi ve küresel dengeleri değiştirmesi bakımından dünyanın 5'ten büyük olduğunu gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 11:24 GÜNCELLEME 26.10.2024 11:26 DÜNYA
BRICS 2024: Yeni Düzen'e bir adım daha yaklaşıldı! Dünya gerçekten 5'ten büyük...

Batının hegomonyasına karşı bir birlik oluşturmak istenen BRICS'te, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye'nin yer alması çok kutuplu bir dünya kurulumunun temellerini attı. 

BRICS'te ev sahibi olarak etkin bir rol oynayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zirvenin açılışında verdiği mesajlar dengelerin değişeceğinin ayak sesleri oldu. 

BRICS zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Putin’in konuşmasından bize kalanlar:

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINA BATIDAN YAPILAN MÜDAHALE

Putin, Rusya-Ukrayna savaşına müdahale etmesiyle aslında devletler arası çekişmeleri desteklediği ve yaratmak istediği bu süregelen savaş ortamı havası vererek tahakkümü elinde bulundurmak istemesi olduğunu belirtti. Böylece çok kutuplu dünya oluşumunu engellemeyi amaçladığını belirtti.

AVRASYA'DA YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ

Batının müdahalesiyle perçinlenen savaş ortamının geçmesi için Avrasya'da kurulacak ve böylece bölgenin sadece batının söylemlerinden kurtulmasını sağlayacak bir sistem kurmayı teklif etti.

BM'DE ASYA, AFRİKA VE LATİN AMERİKA ÜLKELERİNİN TEMSİLİ

BM'de daha fazla Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinin temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Putin. Sadece batı ülkelerinin güvenliği değil diğer ülkelerinde yer bulması gerektiğini belirterek bu bölgelere yapılan tahakkümü belirtti.

BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ VE ORTADOĞU

Bağımsız bir Filistin devleti kurulmadıkça Ortadoğu’da şiddetin devam edeceğini belirten Putin, savaşın eşiğinde olan bölgeye dikkat çekti. 

 

KAYNAK : Haber7
Aybike Taşcı Haber7.com - Sosyal Medya Editörü
Haber 7 - Aybike Taşcı

Editör Hakkında

17 Eylül 1994'te İstanbul'da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü ve aynı zamanda Görsel İletişim Tasarımı lisans bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bilimleri bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dijital Medya A.Ş. bünyesinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yaptı. 14. Uluslararası Kar Film Festivalinde çektiği kamu spotu ile birincilik ödülü aldı. Okul döneminde üniversite bünyesinde bulunan Haber Üsküdar gazetesi için Asistan öğrencilik yaparak gazetenin mizanpajında çalıştı. 2 yıl MEB onaylı Taksim Sanat Merkezinde kara kalem ve yağlı boya kursunu tamamladı. 2019-2021 yılları arasında Enterprise European Network ve Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde Görsel İletişim Tasarımcısı olarak çalıştı. Meslek hayatına Kanal7 medya grubu Haber7 bünyesinde Sosyal Medyacı olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR