Avustralya'da iki uçak havada çarpıştı

Avustralya'nın Sydney kentinde iki uçak havada çarpıştı. Ormanlık alana düşen uçaklar ormanlık alanca yangına neden oldu. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 12:35 GÜNCELLEME 26.10.2024 12:35 DÜNYA
Avustralya'da iki uçak havada çarpıştı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletine bağlı Sydney kentinde 2 kişiyi taşıyan Cessna 182 tipi uçak, The Oaks Havaalanı'ndan kalkan 1 kişinin bulunduğu küçük uçakla çarpıştı.

Uçaklar ormanlık alana düştü. Bölgeye polis, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Uçaklardan biri alev alırken, 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu, kazanın nedenini araştırmak üzere bir soruşturma başlatacak.

Kazalar, Sydney Recreational Flying Club'ın faaliyet gösterdiği The Oaks havaalanı yakınlarında meydana geldi ancak uçaklardan birinin kulüple bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR