İsrail Gazze’nin kuzeyinde evi vurdu..10 şehit çok sayıda yaralı!

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyini hedef aldı. Ordunun Meşru Beyt Lahya kentine düzenlediği saldırıda 10 Filistinli daha şehit oldu. Batı Şeria'da Kassam komutanı İslam Cemil Avde tek başına 10 saat çatışarak şehit oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 11:56 GÜNCELLEME 27.10.2024 11:56 DÜNYA
İsrail Gazze’nin kuzeyinde evi vurdu..10 şehit çok sayıda yaralı!

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, gece saatlerinde, Meşru Beyt Lahya kentinde sığınmacı bir ailenin kaldığı evi bombaladı.

KAYIPLAR VAR

Saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı ve kayıpların olduğu ifade edildi.

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeybatısındaki bölgelere topçu saldırısı düzenledi.

TOP MERMİLİ SALDIRI

Tanıklar ayrıca İsrail güçlerinin, güneyde yer alan Refah kentinin batısındaki bazı noktalara da top mermisi ateşlediğini ifade etti.

KASSAM KOMUTANLARINDAN İSLAM CEMİL EVDA TEK BAŞINA 10 SAAT ÇATIŞARAK DİRENDİ VE ŞEHİT OLDU

Kassam komutanı tak başlına 10 saat direndi ve çatışarak şehit oldu

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim şehrinin Es-Selam Mahallesi'ndeki bir binaya silah ve roketle saldırı düzenlemesi sonucu İslam Cemil Avde (29) isimli Filistinlinin şehit olduğu belirtildi. İsrail askerleri Avde'nin Batı Şeria'daki ikametgahını 10 saat kuşattı. Evde son nefesine kadar çarpışarak şehit oldu.

İsrail askerlerinin Avde'nin naaşına el koyarak geri çekilirken yanında götürdüğü aktarıldı.

Öte yandan, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kassam Tugayları üyesi olan Avde ve başka mensuplarının Selam Mahallesi ve Tulkerim Mülteci Kampı girişinde İsrail askerlerine yoğun ateş ettiğini duyurdu.

Kassam açıklamasında, "Avde, bugün Tulkerim topraklarında Siyonist suikastta şehit düştü." bilgisine yer verildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 11 bin 400'ü aştığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten beri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 166’sı çocuk 761 Filistinli şehit oldu.

 

KAYNAK : AA