Son dakika... İsrail'de askerlerin toplandığı otobüs durağına kamyonla saldırı!

Son dakika.. İsrail'in başkenti Tel Aviv'de MOSSAD karargahı yakınlarında bir kamyon İsrail askerlerinin bulunduğu otobüs durağına çarptı. "Kamyonla ezme" eyleminde 6'sı ağır 35 kişi yaralandı

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 12:06 GÜNCELLEME 27.10.2024 16:19 DÜNYA
Son dakika... İsrail'de askerlerin toplandığı otobüs durağına kamyonla saldırı!

 İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarında bir kamyonun otobüs durağında bekleyenlere çarptığı olayda en az 6'sı ağır 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, bir otobüsün yolcuları indirmek için Glilot Üssü yakınlarındaki durakta durduğu sırada bir kamyonun da durağa girerek yolculara çarptığı ifade edildi.

Kamyon şoförünün bölgedeki “silahlı siviller” tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

SAĞLIK EKİPLERİNDEN AÇIKLAMA

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızından yapılan açıklamada ise Tel Aviv yakınlarında bir otobüs durağında gerçekleştirilen "kamyonla ezme" saldırısında 6'sı ağır 40 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Soruşturma başlatan İsrail polisi, olaya ilişkin ayrıntıları araştırdığını bildirdi.

Tel Aviv yakınlarındaki kamyonla ezme girişimi İsrail ordusuna bağlı dijital, elektronik, siber istihbarattan sorumlu 8200 Birimi ve Mossad'ın ortak kullandığı "Glilot" isimli karargahın yakınlarında gerçekleşti.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı Sözcülüğünden yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin onlarca kişiye olay yerinde müdahale ettiği belirtildi.

Açıklamada, 6'sı ağır olmak üzere 40 yaralının hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

İsrail polisi, olayı "bir saldırı olarak değerlendirdiğini", soruşturmanın devam ettiğini ve ayrıntıların araştırıldığını bildirdi.

Buna karşın İsrail basınına göre, Filistin asıllı İsrail vatandaşı şoför Rami Nasrallah'ın ailesi ise olayın bir saldırı olmadığını, Rami Nasrallah'ın yakın zamanda bir kalp ameliyatı geçirdiğini ve olayın kaza olduğunu vurguladı.

OLAYDAN BİR SÜRE ÖNCE YÜK İNDİRMİŞ

İsrail basını, polis yetkililerine dayandırdığı haberinde, vurularak öldürülen Rami Nasrallah'ın olaydan önce bir noktada kamyondaki yükleri indirdiğine dikkati çekti.

Olay yerine gelen İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise "olayın bir saldırı olarak soruşturulduğunu ve böyle yapılması gerektiğini" söyledi.

Ben-Gvir, İsrail polisini ve "tehlike arz eden şoförü silahla etkisiz hale getiren vatandaşları" desteklediğini dile getirerek İsrail'de sivilleri silahlandırma politikasını savundu.

6'SI AĞIR 40 YARALI

Sağlık ekipleri, Tel Aviv yakınlarında bir otobüs durağında gerçekleştirilen "kamyonla ezme" eyleminde 6'sı ağır yaklaşık 40 kişiye müdahale edildiğini açıkladı. Bölgedeki İchilov Hastanesi, 37 yaralının tedavi altına alındığını, özellikle durumu kritik bir yaralının "yaşam mücadelesi verdiğini" duyurdu.

Tel Aviv yakınlarındaki kamyonla ezme eylemi, İsrail ordusuna bağlı dijital, elektronik, siber istihbarattan sorumlu 8200 Birimi ve Mossad'ın ortak kullandığı "Glilot" isimli karargahın yakınlarında gerçekleştirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın muhabiri Amichai Stein ise sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, yaralı sayısının 40 olduğunu kaydetti.

"Araçla ezme girişimi" Tel Aviv çevresindeki İsrail Askeri İstihbarat Birimi 8200'e bağlı Glilot Üssü yakınlarındaki otobüs durağında gerçekleşti.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

"Bismillahirrahmanirrahim
Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklama

Tel Aviv'de askeri istihbarat biriminden (8200) asker ve subayları hedef alan kahramanca eylemi tebrik ediyoruz. Bu, işgalci Siyonist düşmanın direnen halkımıza yönelik işlediği katliamlar, en son olarak da Gazze'nin kuzeyindeki soykırım suçlarına karşı doğal bir tepkidir.
Halkımızın kararlılığı ve iradesi, Tel Aviv'deki bu kahramanca operasyonla en güzel şekilde ortaya çıkmakta, Batı Şeria, Gazze, Güney Lübnan, Yemen ve Irak'taki direnişin düşmana acı çektirmeye devam etmesi ise direnişin hala inisiyatifi elinde tuttuğunu ve işgalci devlete karşı sürekli acı verici darbeler vurma hazırlığında olduğunu göstermektedir.

İslami Cihad Hareketi olarak, direnişin ve arkasındaki direngen halkın işgalci düşmanın planlarına karşı işgal altındaki Filistin topraklarının her köşesinde mücadeleyi sürdüreceğini vurguluyoruz. Filistin halkının içindeki yükselen cihad ve direniş ruhunu selamlıyor, şehitlerimizin cennete kabul edilmesini Allah'tan diliyoruz.
Bu, cihad yoludur... Zafer ya da şehadet."

KAYNAK : Haber7