ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi davada sürpriz karar

ABD’nin seçilmiş Başkanı Donald Trump hakkındaki "sus payı" davası süresiz olarak ertelendi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2024 02:55 GÜNCELLEME 23.11.2024 02:55 DÜNYA
ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi davada sürpriz karar

ABD’nin seçilmiş Başkanı Donald Trump, tarihi "sus payı" davasında yeni karar açıklandı. Davaya bakan Yargıç Juan Merchan, karar duruşmasının ertelendiğini bildirirken, yeni tarih belirtmedi.

DAVA SÜRESİZ ERTELENDİ

Merchan bugün verdiği tek sayfalık kararında, Trump'ın avukatlarının davanın düşmesi için "2 Aralık günü mesai bitimine kadar" savunma yapmaları gerektiğini ifade etti.

Trump'ın avukatları Yargıç Merchan'dan davanın düşürülmesini talep ederek, "yürütme erkinin düzenli bir şekilde el değiştirmesini kolaylaştırmak için" davanın düşürülmesinin gerekli olduğunu savunmuşlardı. Trump’ın avukatları Todd Blanche ve Emil Bove, "Nasıl ki görevdeki bir başkan herhangi bir cezai süreçten tamamen muafsa, seçilmiş başkan olarak Başkan Trump da muaftır" açıklamasını yapmıştı.

Savcılık ise, davanın Yargıcı Merchan’a davanın tamamen düşürülmesinin aksine, "kalan tüm cezai işlemlerin sanığın yaklaşan başkanlık döneminin sonuna kadar ertelenmesi" de dahil olmak üzere izleyebileceği yollar olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Trump, ilişki yaşadığı yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a 2016 başkanlık seçimleri sırasında “sus payı” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda tahrifat yapmakla yargılandığı davada 31 Mayıs’ta 12 kişilik jüri tarafından hakkındaki 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunmuştu. Bir ceza yargılamasında jüri tarafından suçlu bulunan ilk eski ABD başkanı olarak tarihe geçen Trump, cezasının açıklamasının ardından kararı temyize götüreceğine açıklamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR