Bir ülkeden Kudüs hamlesi! İsrail'i çıldırtacak açıklama! Mahkeme kararı çıkarıldı

İtalya'da mahkeme, kamu yayıncısı RAI'de 2020 yılında yayınlanan bir bilgi yarışması programında İsrail’in başkentinin neresi olduğu sorusunda doğru cevap olarak "Kudüs"ün gösterilmesine düzeltme geçilmesi kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2024 20:17 GÜNCELLEME 23.11.2024 20:18 DÜNYA
Bir ülkeden Kudüs hamlesi! İsrail'i çıldırtacak açıklama! Mahkeme kararı çıkarıldı

Ulusal basında çıkan haberlere göre, RAI'de 21 Mayıs 2020'de yayınlanan "Miras" isimli bilgi yarışması programında, sorulan İsrail’in başkentinin neresi olduğu sualine yarışmacı tarafından verilen Tel-Aviv yanıtının yanlış kabul edilip, Kudüs'ün doğru yanıt olarak verilmesine ilişkin yargı süreci tamamlandı.

MAHKEME KUDÜS'ÜN İSRAİL'İN BAŞKENTİ OLMADIĞINA DAİR DÜZETLME YAYINLANMASINA HÜKMETTİ

İtalya'daki Filistin derneklerinin itirazıyla yargıya taşınan konu hakkında Roma Mahkemesi, RAI kanalından bu programdaki hatasına ilişkin "düzeltme" yayınlamasını karara bağladı.

Buna göre RAI kanalı, "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmadığı ve uluslararası hukuk tarafından bu şekilde tanınmadığını" belirten bir düzeltmeyi aynı programda veya benzer türde ve hatanın yapıldığı programın yayınlandığı "prime time" olarak anılan zaman diliminde yayınlaması gerekecek.

Ayrıca mahkeme masraflarının da RAI tarafından ödenmesine hükmedildi.

Programa karşı dava açan Filistin derneklerinin de mahkemenin RAI'ye verdiği "düzeltme" kararını, memnuniyetle karşıladıklarını belirtildi.

Söz konusu yarışma programı, "İsrail'in başkentinin Kudüs olduğu" yanıtı nedeniyle o dönemde tartışmalara yol açmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR