Minibüs durağına topçu saldırısı: En az 65 ölü

Sudan'ın başkenti Hartum'un Umdurman bölgesinde, ordu ile 20 aydır çatışan Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) düzenlediği topçu saldırısında 65 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2024 03:35 GÜNCELLEME 11.12.2024 10:20 DÜNYA
Minibüs durağına topçu saldırısı: En az 65 ölü

Hartum Eyaleti hükümetinden yapılan açıklamada, HDK'nın Umdurman bölgesinin Kereri Mahallesi'ne yönelik topçu saldırısı düzenlediği ve bu olayda 65 kişinin öldüğü aktarıldı.

TERÖR SALDIRISINDA EN AZ 65 KİŞİ ÖLDÜ

Hartum Valisi Ahmed Osman Hamza ve eyalet yetkililerin bölgede incelemelerde bulunduğu bilgisi paylaşılan açıklamada, olayda yüzlerce kişinin yaralandığı ve hastanelerin yaralılarla dolup taştığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, saldırıda minibüs durağı hedef alındı ve araçtaki 22 kişinin tamamı yaşamını yitirdi.

Vali Hamza, "Milisler (HDK), vatandaşları terörize ederek ve korkutmaya çalışarak güvenli yerleri terk etmeye zorlamayı amaçlıyor. Savunmasız sivillerin öldürülmesini kınıyoruz." dedi.

Hamza, uluslararası toplum ve kuruluşlara, evleri, pazarlar ve hastanelerde "milislerin" doğrudan hedef aldığı sivillerin korunmasında "sorumluluklarını üstlenmeleri ve üzerlerine düşen rolü oynamaları" çağrısında bulundu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR