Rus S-400'ü Fransız uçağını hedef aldı

Fransa, Baltık Denizi'nde devriye görevi yapan "Atlantique 2" uçağının Rusya'nın S-400 hava savunma sistemi tarafından hedef alındığını açıkladı. Fransa Savunma Bakanı Lecornu, "Bu tehditkar eylem kabul edilemez." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2025 15:47 GÜNCELLEME 18.01.2025 11:33 DÜNYA
Rus S-400'ü Fransız uçağını hedef aldı

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, bir Fransız deniz devriye uçağının Çarşamba günü Baltık Denizi üzerinde Rus hava savunma sistemi tarafından taciz edildiğini duyurdu.

Fransız "Atlantique 2" deniz karakol uçağının, Baltık Denizi üzerinde NATO görevi kapsamında uluslararası hava sahasında gözlem yaptığını söyleyen Lecornu, uçağın devriye görevi sırasında S-400 hava savunma sisteminin radarı tarafından hedef alındığını belirterek, "Bu tehditkar eylem kabul edilemez. Uluslararası hava ve deniz alanlarında seyir özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz." dedi.

NATO VE RUSYA'NIN YENİ ÇATIŞMA ALANI: BALTIK DENİZİ

Baltık ülkeleri, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgalinden bu yana enerji hatları, telekom bağlantıları ve gaz boru hatlarına yönelik kesintilerle tetikte kalmaya devam ediyor. NATO ise, Finlandiya ve İsveç'i de bünyesine katarak bölgedeki varlığını artırdı. 2024 Aralık ayından beridir de Baltık Denizi'ndeki varlığını daha da güçlendirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR