Nijerya'da yakıt tankeri patladı: En az 77 ölü

Nijerya’nın Niger eyaletinde yakıt tankerinin devrilmesiyle yaşanan patlamada en az 77 kişi öldü.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2025 22:48 GÜNCELLEME 19.01.2025 04:20 DÜNYA
Nijerya'da yakıt tankeri patladı: En az 77 ölü

Ülkenin batısındaki Nijer eyaletinde bir yakıt tankerinin devrilmesiyle yaşanan patlamada en az 77 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

YAKIT TANKERİ PATLADI

Federal Karayolu Güvenliği Birliği (FRSC) Nijer eyaleti Komutanı Kumar Tsukwam, ölenlerin büyük bir kısmının tankerin devrilmesinin ardından dökülen benzini toplamak için gelen yoksul yerel halk olduğu belirtirken, "Durdurma çabalarına rağmen büyük bir kalabalık yakıt almak için toplandı" dedi.

Tsukwam, itfaiye görevlilerinin yangını söndürmeyi başardığını ancak kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Nijer eyaleti vali sözcüsü Bologi İbrahim ise, petrol tankerleri kazaya karıştığında bölge sakinlerinin kendi güvenliklerine öncelik vermeleri gerektiğini söyledi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR