ABD'den son dakika BM ve Filistin kararı! Trump kararnameyi imzaladı, resmen çekildi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile BM İnsan Hakları Konseyinden geri çeken kararnameyi imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2025 01:30 GÜNCELLEME 05.02.2025 09:51 DÜNYA
ABD'den son dakika BM ve Filistin kararı! Trump kararnameyi imzaladı, resmen çekildi

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği imza töreninde ülkesinin uluslararası kuruluşlardaki ve Filistin'deki rolüne ilişkin çarpıcı bir adım attı.

ABD'Yİ UNRWA VE BM KONSEYİNDEN ÇEKTİ

Trump, imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, ABD'yi UNRWA ile BM İnsan Hakları Konseyinden geri çekti.

TEPKİ ÇEKEN FİLİSTİN ADIMI

İsrail'in Gazze'deki soykırımı sürecinde sık sık gündeme gelen ve Cumhuriyetçilerin "kapatılmasını" dahi talep ettiği UNRWA'ya yönelik yeni bir adım atan Trump, ABD'nin artık Filistinlilere yardım için kurulan söz konusu ajansın bir parçası olmadığını belirtti.

'FİLİSTİNLİLERİN, GAZZE'Yİ TERK ETMEKTEN BAŞKA BİR ÇARELERİ YOK'

Trump, "Filistinlilere eğer bir seçenek verilirse, savaş halindeki anavatanları Gazze'yi terk edip başka bir yerde yaşamayı isteyecekleri olacaktır. Ürdün ve Mısır, Filistinlileri Gazze'den almalı. Diğer ülkelere de gidebilirler.  Filistinlilerin, Gazze topraklarını terk etmekten başka çareleri yok." dedi.

Gazze'nin moloz yığınları ve bombalarla dolu yıkılmış bir bölge olduğunu ve güvenli bir yer de olmadığını anlatan Trump, "Gazze'nin onlar için şanssız bir yer olduğunu düşünüyorum. Cehennemde gibi yaşadılar." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: TRUMP'IN YARDIMIYLA HEDEFLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından konuya ilişkin açıklama yaptı. Netanyahu, "Rehinelerin yüzde 75'ini geri aldık, geri kalanının hepsini de alacağız. Başkan Trump'ın yardımıyla diğer hedeflerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Hamas'ın Gazze'de olması iyi değil." şeklinde konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR