Pezeşkiyan'dan tüm İslam ülkelerine sürpriz Gazze çağrısı! Kur'an-ı Kerim'den hatırlatma

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Gazze’nin yeniden inşası ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması için İslam ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir koalisyon kurulması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2025 00:22 GÜNCELLEME 09.02.2025 10:15 DÜNYA
Pezeşkiyan'dan tüm İslam ülkelerine sürpriz Gazze çağrısı! Kur'an-ı Kerim'den hatırlatma

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran’da Hamas yetkilileri ile bir araya geldi. İran Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Pezeşkiyan görüşmede Gazze halkının İsrail’e karşı verdiği mücadelede elde ettiği başarıları takdirle karşıladığını belirterek tüm İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

TÜM İSLAM ÜLKELERİNE GAZZE İÇİN ULUSLARASI KOALİSYON KURULMASI ÇAĞRISI

Pezeşkiyan Gazze’nin yeniden inşası ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması için İslam ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir koalisyon kurulması gerektiğini belirterek, "İslam ülkeleri ortak hareket ederek Gazze’yi yeniden ayağa kaldırabilir ve bölge halkının yaşam şartlarını iyileştirebilir" şeklinde konuştu.

'GAZZE HALKI İSRAİL'E İZİN VERMEDİ'

Pezeşkiyan, "Gazze halkı, ağır bedeller ödemesine rağmen İsrail'in hedeflerini gerçekleştirmesine izin vermedi. Bu büyük bir başarıdır ve tüm direniş güçlerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

'KUR'AN-I KERİM'DE ALLAH'IN VAADİ OLARAK YER ALMAKTADIR'

İran’ın Filistin direnişine verdiği desteğin devam edeceğini vurgulayan Pezeşkiyan, "Biz, Filistin direnişinin nihai zaferine inanıyoruz. Çünkü bu, Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın vaadi olarak yer almaktadır" dedi.

Hamas yetkilileri ise İran’a verdikleri destek için teşekkür ederek, "Bu görüşmenin, İslam Devrimi’nin yıl dönümüyle ve Gazze halkının zaferiyle aynı döneme denk gelmesi bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Gazze halkı, direnişin en ön saflarında yer almakta ve elde edilen zafer onların kararlılığı sayesinde mümkün olmuştur " ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR