Trump'tan plastik pipet kararnamesi

ABD Başkanı Donald Trump, yeniden plastik pipet kullanımına geçilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı. Kağıt pipete Biden döneminde geçilmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2025 14:09 GÜNCELLEME 11.02.2025 14:45 DÜNYA
Trump'tan plastik pipet kararnamesi

ABD Başkanı Donald Trump, kağıt pipetten plastik pipet kullanımına geçilmesine yönelik kararname imzaladı.

Trump, Beyaz Saray'da kararnameyi imzalarken yaptığı açıklamada, "Plastik pipetlere geri dönüyoruz. Kağıt pipetler işe yaramıyor. Bunları birçok kez kullandım ve bazen kırılıyorlar, patlıyorlar. Bir şey sıcaksa çok uzun süre dayanmıyorlar, birkaç dakika, bazen birkaç saniye. Bu gülünç bir durum. Plastiğin köpekbalıklarını çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum, çünkü onlar okyanusta yol alıyor." dedi.

Kararnamede ayrıca, tüm federal kurumlarda plastik ürünlerin kullanılması için gerekli düzenlemelerin yapılması talimatı verildi.

Önceki ABD Başkanı Joe Biden yönetimi geçtiğimiz yıl, 2027 yılına kadar gıda hizmetlerinde, etkinliklerde ve paketleme sektöründe, 2035 yılına kadar ise kamusal alanlarda tek kullanımlık plastiklerin aşamalı olarak kaldırılmasını kararlaştırmıştı.

KAYNAK : İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR