Trump'ın Gazze işgaline İspanyol cevabı: Plana İzin vermeyeceğiz!

Genel sekreteri olduğu Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) San Sebastian'da düzenlediği etkinlikte konuşan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Trump'ın Gazze planına izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2025 11:53 GÜNCELLEME 16.02.2025 18:05 DÜNYA
Trump'ın Gazze işgaline İspanyol cevabı: Plana İzin vermeyeceğiz!

 İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'de Filistinlileri zorla yerinden etme planına izin vermeyeceklerini açıkladı.

PEDRO SANCHEZ'DEN NET MESAJ

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, genel sekreteri olduğu Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) San Sebastian kentindeki etkinliğinde yaptığı konuşmada, Trump'ın Gazze planına İspanya'nın izin vermeyeceğini söyledi. Sanchez, Gazze'de de uluslararası hukuka, özellikle de insani hukuka saygı gösterilmesi çağrısında bulunarak, “Hiçbir emlak operasyonu, Gazze'de bu son yıllarda yaşanan alçaklığı, insanlığa karşı işlenen suçları, utancı örtemez. Buna izin vermemeliyiz, İspanya'dan buna izin vermeyeceğiz” dedi.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR