Hastaneden mektup gönderdi...Papa’dan ‘silahsızlanma’ çağrısı!

Geçtiğimiz aylarda geçirdiği şiddetli bronşit nedeniyle Roma'daki Gemelli Hastanesi'ne kaldırılan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, "Kelimeleri silahsızlandırmalıyız ki, zihinleri ve dünyayı da silahsızlandıralım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2025 15:10 GÜNCELLEME 18.03.2025 15:14 DÜNYA
Hastaneden mektup gönderdi...Papa’dan ‘silahsızlanma’ çağrısı!

Papa Franciscus, tedavi gördüğü hastaneden gönderdiği mektupla ‘dünyanın silahsızlandırılması’ çağrısında bulundu.

İTALYAN GAZETESİNE MEKTUP GÖNDERDİ

Şubat ayında geçirdiği şiddetli bronşit nedeniyle Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde çift taraflı zatürre teşhisiyle tedavi gören 88 yaşındaki Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, bir İtalyan gazetesine mektup gönderdi. Papa, 14 Mart tarihli mektubunda, hastanede olduğu bu dönemde savaşların kendisine daha da anlamsız geldiğini kaydetti.

PAPA: "KELİMELERİ SİLAHSIZLANDIRMALIYIZ"

Papa, iletişim araçlarının dünyada herkesi anlık birbirine bağladığını ve kelimelerin büyük önem taşıdığını belirterek, “Onlar asla sadece kelime değildir; insan ortamlarını inşa eden gerçeklerdir. Kelimeler, insanları birleştirebilir veya bölebilir; hakikate hizmet edebilir ya da ondan faydalanabilir. Kelimeleri silahsızlandırmalıyız ki, zihinleri ve dünyayı da silahsızlandıralım. Derin düşünmeye, sükunete ve olayların karmaşıklığını anlamaya büyük bir ihtiyaç var. Savaş, toplulukları ve çevreyi yok etmekten başka bir şeye yaramaz, çatışmalara çözüm sunmaz. Diplomasiye ve uluslararası kuruluşlara yeni bir can ve güvenilirlik kazandırılmalı” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR