Ebu Ubeyde esirlerin konumunu işaret etti: Yerlerini değiştirmeyeceğiz, eğer ölürlerse...

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki ateşkesi anlaşmasını bozup hava saldırılarına başlamasının ardından sivillere yönelik tahliye bildirileri yayınlamasına karşı Hamas’tan karşılık geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2025 12:19 GÜNCELLEME 05.04.2025 13:05 DÜNYA
Ebu Ubeyde esirlerin konumunu işaret etti: Yerlerini değiştirmeyeceğiz, eğer ölürlerse...
  • HABER7

Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Gazze halkını zorla göç etmeyi dayattığı bölgelerde çok sayıda İsrailli esirin tutulduğunu duyurdu.

Kassam Tugayları Askerî Sözcüsü Ebu Ubeyde, esirlerin yarısının İsrail ordusunun tahliye talep ettiği bölgelerde yer aldığını, adreslerini değiştirmeyeceklerini, hayatî tehlike durumunda Netanyahu hükümetinin sorumlu olacağını bildirdi.

HAYATLARI TEHLİKEDE

Ebu Ubeyde’nin Kassam Tugayları askerî medya hesapları üzerinden yayımladığı bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Düşman esirlerinin hayatta olanlarının yarısı, işgal ordusunun son günlerde tahliye edilmesini talep ettiği bölgelerde bulunuyor. Bu esirleri bu bölgelerden taşımamaya ve onları çok sıkı ama hayatları açısından son derece tehlikeli güvenlik önlemleri altında tutmaya karar verdik.

Eğer düşman bu esirlerin hayatıyla gerçekten ilgileniyorsa, onları tahliye etmek veya serbest bırakmak için derhal müzakere etmelidir.

Uyarıldı... Sorumluluk artık kendisine aittir.

Netanyahu hükümeti, esirlerin hayatından tamamen sorumludur. Eğer onlarla gerçekten ilgilenseydi, Ocak ayında imzaladığı anlaşmaya bağlı kalırdı ve belki de bugün çoğu evlerinde olurdu.”

Ateşkesi bozduğu tarihten itibaren bin Filistinli daha Gazze’de şehit oldu!

İsrail okula bomba yağdırdı... Annelerin feryatları yürekleri dağladı

İsrail savaş uçakları Gazze'de bir okulu bombaladı: Çok sayıda şehit ve yaralı var

Bu vahşet yıllarca hafızalardan silinmeyecek! Öldürülen çocuğunu bez torbada taşıdı

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR