Avrupa ülkesinin Başbakanı açıkladı: Türkiye bizim için vazgeçilmez ortak!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye’nin ticaret ve enerji güvenliği açısından Macaristan için vazgeçilmez bir ortağı olduğunu belirterek, "TürkAkım olmasaydı, Macaristan’ın enerji güvenliği düşünülemezdi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2025 02:55 GÜNCELLEME 12.04.2025 08:39 DÜNYA
Avrupa ülkesinin Başbakanı açıkladı: Türkiye bizim için vazgeçilmez ortak!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabından Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Orban, Türkiye'nin Macaristan için vazgeçilmez bir ortak olduğunu belirtti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katılan liderler arasında yer alan Macaristan Başbakanı Orban, yayınladığı videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çeşitli konuları görüşmek için Antalya’da olduğunu belirterek, "Türkiye, bizim için kilit önemde bir ortak. İkili ticaretimiz 4 milyar doları aşıyor" dedi.

'TÜRKAKIM OLMASAYDI ÜLKEMİZİN ENERJİ GÜVENLİĞİ DÜŞÜNÜLEMEZDİ'

Türkiye ile enerji alanındaki iş birliğini güçlendirmek istedikleri mesajı veren Orban, "Bu yılın başlarında, Brüksel’in bürokratlarıyla iş birliği yapan Ukraynalılar, kendi topraklarından geçen büyük Avrupa doğalgaz boru hattını kapattı. Bu, Slovakya ve bizi Rusya-Ukrayna savaşına çekmeye yönelik bir baskı yöntemi. Bu yüzden enerjimizi artık doğudan değil güneyden tedarik etmemiz gerekiyor ve burada Türkiye, çok önemli bir ortak. TürkAkım olmasaydı, Macaristan’ın enerji güvenliği düşünülemezdi" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ ORTAK'

Macaristan’ın üstündeki baskının arttığını vurgulayan Orban, "Brüksel, hala Macarlara boyun eğdirmeye çalışıyor. Bizim görevimiz, Macar halkının çıkarlarını savunmak ve şantaja direnmek. Bu noktada, Türkiye bizim için vazgeçilmez bir ortak" diye konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR