Trump son dakika duyurdu! ABD ordusu Yemen'den sonra bir ülkeyi daha vurdu...

ABD Başkanı Donald Trump, verdiği talimat doğrultusunda ABD ordusunun Somali'yi vurduğunu duyurdu. Trump, Somali halkına "Husilerin bölgeye yerleşmesine izin vermemeliler" diyerek çağrı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2025 02:08 GÜNCELLEME 14.04.2025 02:08 DÜNYA
Trump son dakika duyurdu! ABD ordusu Yemen'den sonra bir ülkeyi daha vurdu...

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından paylaştığı bir mesajda kendisinin talimatıyla ABD ordusunun Somali'yi vurduğunu duyurdu.

Teröristlerin "saklanma zamanı" olduğunu belirten Trump, dünyanın en iyisi olan ABD askerlerinin onları bulacağını ve harekete geçeceğini kaydetti.

TRUMP'TAN SOMALİ HALKINA ÇAĞRI

Trump, ABD askerlerinin DEAŞ'ı da 3 haftadan az sürede yok ettiğini iddia ederek, ABD askerlerini terör unsurlarını yok etmeleri için tekrar görevlendirdiğini kaydetti.

Somali halkına terörü sona erdirme ve refah sağlama yönündeki desteklerinin süreceğini belirten Trump, "Husilerin yerleşmesine (bunu yapmaya çalışıyorlar) izin vermemeliler." dedi.

ABD ORDUSU YEMEN'İ BOMBALAMIŞTI

ABD ordusu, Somali saldırıları öncesinde Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırıları düzenledi.

Yemen Sağlık Bakanlığı, ABD ordusunun başkent Sana'nın batısındaki Bani Matar bölgesine düzenlendiği saldırılarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR