Yunanistan'la Fransa arasında Exocet anlaşması

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan'ın Fransa'dan 16 adet "Exocet" adlı gemi savar füzesi satın almak için bir anlaşma imzaladığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2025 13:04 GÜNCELLEME 14.04.2025 13:09 DÜNYA
Yunanistan'la Fransa arasında Exocet anlaşması
Yunanistan'la Fransa arasında Exocet anlaşması

Yunanistan, Fransa’dan 16 adet Exocet gemisavar füzesi satın almak üzere yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias ile Atina'yı ziyaret eden Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu arasında imzalandı. Satış, iki ülke arasındaki 2021 tarihli savunma işbirliği anlaşması kapsamında yapıldı. Anlaşmanın Yunanistan için maliyeti açıklanmadı.

Yunanistan, daha önce Fransa'dan 3 adet Belharra tipi fırkateyn ile 24 tane Rafale savaş uçağı satın almayı kabul etmişti. Atina yönetimi, 2036'ya kadar yürürlüğe konacak 25 milyar euro'luk savunma modernizasyonu planı çerçevesinde dördüncü bir fırkateyn ile seyir füzeleri de almayı hedefliyor.

Yunan yetkililer, bu askeri modernizasyon çabasının Türkiye'ye karşı hazırlık olduğunu açıkça dile getiriyor. Yunanistan, Türkiye'yi baş rakibi olarak görüyor ve Türkiye'nin F-35 ve Meteor füzeleri gibi modern sistemlere ulaşmasını engellemek için çaba gösterirken kendisini de silahlandırma çabasına giriyor.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR