Son dakika... Pakistan Savunma Bakanı: "Askeri saldırı yakın, tetikteyiz"

Son dakika... Pakistan’ın Cammu Keşmir şehrinde 26 turistin öldürülmesiyle patlak veren olaylar bölgede tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Pakistan Savunma Bakanı "Askeri saldırı yakın, tetikteyiz" ifadelerine yer verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2025 17:30 GÜNCELLEME 28.04.2025 18:43 DÜNYA
Son dakika... Pakistan Savunma Bakanı: "Askeri saldırı yakın, tetikteyiz"

Son dakika...Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif Hindistan-Pakistan gerilime ilişkin net konuştu. Asif "Askeri saldırı yakın, tetikteyiz" ifadelerine yer verdi. 

PAKİSTAN SAVUNMA BAKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA: "ASKERİ SALDIRI YAKIN!"

Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif gerilime ilişkin açıklamasında "Hindistan’ın askeri saldırısı yakındır. Sınırda askeri varlık güçlendirildi. Yüksek tetikteyiz." İfadelerine yer verdi. 

Türkiye, Pakistan'a 6 uçak dolusu silah gönderdi iddiası!

Hindistan yönetimindeki Keşmir'in tatil beldesi Pahalgam'a düzenlenen ölümcül saldırının ardından ordunun daha geniş çaplı bir tırmanışa geçmesinden korkuluyor.

GERİLİMDE 4. GÜN!

Geçtiğimiz hafta Hindistan yönetimindeki Keşmir'de turistlere yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından Hindistan ve Pakistan arasında dördüncü gece de karşılıklı silah sesleri duyuldu.

Geçtiğimiz hafta Hindistan yönetimindeki Keşmir'de turistlere yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından Hindistan ve Pakistan arasında dördüncü gece de karşılıklı silah sesleri duyuldu.

HİNDİSTAN ORDUSUNDAN AÇIKLAMA!

Hindistan ordusu, 1947'deki ayrılıklarından bu yana her iki ülkenin de hak iddia ettiği ihtilaflı bölgenin Hindistan ve Pakistan bölgelerini ayıran 740 km'lik sınır hattı boyunca Pakistan mevzilerinden gelen silah seslerine karşılık verdiğini açıkladı.

Devam eden sınır ötesi çatışmalar, rakip nükleer güçler arasında daha geniş çaplı askeri tırmanma korkularını arttırdı.

 

KAYNAK : Haber7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR