İdrak etmeye başladılar! Dikkat çeken Hamas itirafı: Yenemiyoruz!

Netanyahu'nun partisi Likud'dan milletvekili Halevi, Gazze İsrail'in askeri olarak Hamas'ı mağlup edemediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2025 16:51 GÜNCELLEME 24.05.2025 17:15 DÜNYA
İdrak etmeye başladılar! Dikkat çeken Hamas itirafı: Yenemiyoruz!

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud Milletvekili Amit Halevi, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarla 54 bine yakın sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail'in askeri olarak Hamas'ı mağlup edemediğini itiraf etti.

İsrail'de Gazze'ye yönelik saldırılar için yedek askerlerin görev süresinin uzatılmasına ilişkin kararda muhalefete destek verdiği için İsrail Meclisi (Knesset) Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesi üyeliğinden alınan Halevi, Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği röportajda, hükümetin Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi.

"BİZE YALAN SÖYLENDİ"

Halevi, hükümetin 20 aydır plansız süren bir savaşla kendilerini aldattığına işaret ederek "Bu hileli bir savaş. Savaşın başarıları konusunda bize yalan söylendi" dedi.

Komite'de muhalefete destek verdiği için Savunma Bakanı Yisrael Katz ile karşı karşıya gelen Halevi şunları söyledi:

"HAMAS'I YENEMİYORUZ"

"İsrail, Hamas'ı mağlup edemiyor. Düşmanlarımızla aramızda tarif edilemez uçurumlar var. Geçmişteki tüm savaşlarda büyük düşmanlarımızı nasıl yeneceğimizi biliyorduk ama Hamas'ı yenemiyoruz. Bu yüzden askeri terimlerden ziyade çöküş, parçalanma, hasar gibi siyasi terimlerden bahsediyoruz ama yenilgi veya teslimiyet diyemiyoruz."

Halevi, hükümetin ve ordunun işleyişini izlemek için görevlendirilmesine karşın sorduğu sorulara kaçamak cevaplar aldığını belirterek görevini yaptığı için görevden alındığını kaydetti.

Özgür Bayrak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR