İngilizler son dakika duyurdu! Suriye-İsrail iddiası

Suriye ve İsrail’den güvenlik yetkililerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi amacıyla birkaç kez bir araya geldikleri iddia edildi

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2025 18:19 GÜNCELLEME 27.05.2025 18:36 DÜNYA
İngilizler son dakika duyurdu! Suriye-İsrail iddiası

Adı açıklanmayan güvenlik kaynakları, Suriye ve İsrail’den güvenlik yetkililerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi amacıyla birkaç kez bir araya geldiklerini açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters, adı açıklanmayan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Suriye ve İsrail’den güvenlik yetkililerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi amacıyla birkaç kez bir araya geldiklerini duyurdu.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

İsrail ve Suriye’nin iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak ve sınır bölgelerindeki çatışmaları önlemek için son haftalarda doğrudan temasta oldukları ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdikleri kaydedildi. Görüşmelerde Suriye tarafını Esad rejiminin devrilmesiyle kurulan yeni hükümet tarafından İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri’ne sınır olan Kuneytra’ya vali olarak atanan Ahmet el-Dalati temsil ederken İsrail temsilcisine ilişkin açıklama yapılmadı. İsrail kontrolündeki bölgeler de dahil iki ülke arasındaki sınır bölgelerinde birkaç tur görüşme düzenlendiği kaydedilirken, İsrail ve Suriye tarafından resmi açıklama yapılmadı.

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara bu ayın başlarında tansiyonu hafifletmek için İsrail ile dolaylı yollardan diyalog kurulduğunu doğrulamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, 14 Mayıs’ta ziyaret ettiği Suudi Arabistan’da Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile bir araya gelmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR