Fanatik Yahudilerden Kubbetü's-Sahra'ya 'kanlı' baskın!

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudiler, Kubbetü's-Sahra'ya plastik bir torbanın içinde kanlı et sokmaya çalıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2025 23:34 GÜNCELLEME 02.06.2025 23:35 DÜNYA
Fanatik Yahudilerden Kubbetü's-Sahra'ya 'kanlı' baskın!

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinden itibaren 985 fanatik Yahudi Aksa'ya baskın düzenledi.

KUBBETÜ'S-SAHRA'YA KANLI ET SOKMAYA ÇALIŞTILAR

Mescid-i Aksa'da hayvan kurban etme ve kurban edilmiş hayvanın kanını Harem-i Şerif'e sürme çağrıları yapan Yahudiler, plastik bir torbanın içerisine doldurdukları yeni kesilmiş kanlı hayvan etini Kubbetü's-Sahra'ya sokmaya çalıştı.

Aksa'daki vakıf görevlileri ve cemaat durumun farkına vararak bu teşebbüste bulunan 3 Yahudi'ye müdahale etti.

Yahudilerce kutsal "Şavuot Bayramı"nda Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen ve plastik torbadaki kanlı eti Kubbetü's-Sahra'ya sokarak sözde sunma ayini gerçekleştirmeye çalışan 3 kişiyi, İsrail polisi alarak uzaklaştırmak zorunda kaldı.

ÜÇÜNCÜ TAPINAK ÇAĞRISI

Söz konusu kişiler, bölgeden uzaklaştırılırken baskın düzenleyen diğer fanatik Yahudi grupların, sözde "üçüncü tapınak"ın yapılması çağrısında bulunan şarkılar söylemeleri dikkati çekti.

Fanatik Yahudiler, 12 Nisan akşamı başlayan ve 20 Nisan'a kadar süren "Hamursuz (Pesah) Bayramı"nda Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlemiş ve kurban etmek için plastik torbaların içinde hayvan sokmaya çalışmıştı.

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırım 20. ayı geride bırakırken, fanatik Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskınları son dönemde giderek arttı.

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyonda kritik görevlere gelen aşırı sağcı bakanlar, Mescid-i Aksa'da "Yahudilerin ibadet etmesi ve Mescid-i Aksa'nın yerine bir Yahudi tapınağı inşa edilmesi gerektiğini" açıktan dile getiriyor.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Aksa'nın yerine "tapınak inşa edilmesini arzu ettiğini, bütçesini kendisinin karşılayacağını" söylemişti.

Yahudi Gücü'nden aşırı sağcı Milletvekili Zvi Sukkot da Aksa'da İsrail bayrağı açarak dolaştığı görüntüleri paylaşmış, "Mescid-i Aksa bizim elimizde." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR