Kassam Tugayları'ndan bayram mesajında 'Uhud' vurgusu: Terk etmeyeceğiz

Filistin'in Gazze Şeridi'nde kurtuluş savaşı veren Kassam Tugayları'nın Kurban Bayramı mesajında "Okçular tepesinde kalmaya devam edeceğiz" denilerek Uhud Gazvesi'ne vurgu yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2025 11:13 GÜNCELLEME 07.06.2025 11:13 DÜNYA
Kassam Tugayları'ndan bayram mesajında 'Uhud' vurgusu: Terk etmeyeceğiz
  • HABER7

Hamas teşkilatının askerî kanadı olan ve ismini şehit Osmanlı mücahidinden alan İzzeddin Kassam Tugayları, muharebenin gölgesinde dördüncü bayramda da direnişini sürdürüyor.

7 Ekim 2023’te başlayan Aksa Tufanı savaşında İsrail’in soykırım saldırılarına karşı büyük fedakarlık ve zorluklarla Gazze topraklarını savunan Kassam Tugayları, Kurban Bayramı münasebetiyle dikkat çeken bir mesaj yayımladı.

HEM UHUD SAVAŞI HEM MEKKE'NİN FETHİ'NE ATIF

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya hakim bir tepede nöbet tutan Filistin askerinin resmedildiği görselle mesajını ileten Kassam Tugayları, İslam’da büyük öneme sahip Uhud Muharebesi ve Mekke-i Mükerreme'nin fethine atıf yaptı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Mekke’nin fethi sırasında söylediği “Tek olan Allah’tan başka ilah yoktur. O vaadini yerine getirdi. Ordusunu aziz kıldı ve düşman topluluklarını tek başına bozguna uğrattı.” tehliline yer verilen mesajda Arapça olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Biz okçular tepesinde kalmaya devam edeceğiz.

Çünkü arkamızda Peygamber’in sesi bizi uyarıyor: ‘Yerinizden ayrılmayın.’”

İSLAM ORDULARINA TARİHİ İBRET VESİKASI: UHUD'UN OKÇULAR TEPESİ

Müminlerin müşriklerle harp alanında ikinci karşılaşması olan Uhud Gazvesi’nde (MS 625) İslam ordusu düşmanı mağlup etmişti. Müşriklerin muharebe sahasını terk etmeye başladığı sırada, Kutlu Kumandan Peygamber Efendimiz’in Ayneyn tepesinde vazifelendirdiği ve ikinci emre kadar ayrılmamalarını emrettiği okçuların stratejik hatayla yerlerini terk edip düşmanın peşine koşmak için muharebe sahasına ilerlemesiyle müşrikler, son hamle olarak tepenin arkasından sararak İslam ordusuna ani baskın düzenledi. Hz. Muhammed’in kılıç yarası aldığı bu harp sırasında ciddi kayıplar vermeye başlayan İslam ordusu geri çekilmek zorunda kaldı. ‘Okçular tepesinin’ terk edilmesi sonrası seyri değişen Uhud Muharebesi, İslam tarihinin en ibretlik hadiseleri arasında yer alıyor.

 

Hamas'tan nefes kesen operasyon! İşgalci İsrail askerlerine operasyon düzenledi

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR