Son dakika haberi... İşte İran'ın yeni genelkurmay başkanı ve devrim muhafızları komutanı

Son dakika haberi... İran'a yönelik düzenlenen İsrail saldırıları sonucunda İran'ın komuta kademesinde görevli isimlerin neredeyse tamamı öldürüldü. Saldırıların ardından Tahran yönetimi yeni atamaları duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2025 10:44 GÜNCELLEME 13.06.2025 14:54 DÜNYA
Son dakika haberi... İşte İran'ın yeni genelkurmay başkanı ve devrim muhafızları komutanı

Son dakika haberi... İsrail, İran'ın başkenti Tahran dâhil olmak üzere İran'da çok sayıda noktayı hedef aldı.

Saldırılar sonucu İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami ve komuta kademesinden birçok ismin öldüğü duyuruldu.

İSRAİL SALDIRISINDA NÜKLEER BİLİM İNSANLARI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in İran'a saldırısında nükleer bilim insanları Muhammed Mehdi Tehrançi ile Feridun Abbasi'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

İran devrim muhafızlarına yakınlığıyla bilinen Tesnim Haber Ajansı, İsrail'in Tahran'daki nükleer bilim insanlarını hedef aldığını belirtti.

Saldırıda nükleer bilimci Muhammed Mehdi Tehrançi ile Feridun Abbasi'nin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İşte İsrail saldırılarında öldürülen İran komutanlarının listesi;

* Hasan Selami — Devrim Muhafızları Komutanı

* Muhammed Hüseyin Bakıri — İran Genelkurmay Başkanı

* Esmail Kaani — Kudüs Gücü Komutanı

* Amir Ali Hacizade — Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı

* Ali Rıza Tengsiri — Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı

* Muhammed Rıza Fayyaz Piruz — Devrim Muhafızları Hava Savunma Komutanı

* Kioumars Heydari — İran Kara Kuvvetleri Komutanı

* Naeem Zadeh — İran Hava Kuvvetleri Komutanı

* Amir Şehram İrani — İran Donanma Komutanı

* Ali Şemhani — Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Üyesi

* Amir Hatemi — İran Savunma Bakanı danışmanı.

KOMUTA KADEMESİ VURULDU, YENİ ATAMALAR YAPILDI

İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in şok saldırılarında hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri'nin yerine İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi'yi atadı. 



İran lideri, Devrim Muhafızları Ordusu Komutanlığına Muhammed Pakpur'u, Hatemul Enbiya Merkezi Karargah Komutanlığına da Ali Şadimani'yi getirdi.

İsrail'in gece düzenlediği saldırıda Genelkurmay Başkanı Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami ve Hatemul Enbiya Merkezi Karargah Komutanı Gulamali Reşid hayatını kaybetmişti.

 

İSRAİL 200 SAVAŞ JETİ KULLANDI

İsrail ordusu, İran'a yönelik devam eden hava saldırılarında 200 savaş uçağının kullanıldığını açıkladı.

 

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR