Ahmedinejad’ın yıllar önceki röportajı ‘gündem’ oldu! Birim başkanı MOSSAD ajanı çıktı!

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yıllar önce verdiği bir röportajda kurdukları 'MOSSAD'ı bitirme biriminin' başındaki ismin İsrail ajanı çıktığına ilişkin itirafı yeniden gündem oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2025 11:00 GÜNCELLEME 14.06.2025 11:12 DÜNYA
Ahmedinejad’ın yıllar önceki röportajı ‘gündem’ oldu! Birim başkanı MOSSAD ajanı çıktı!

Orta Doğu yine yangın yeri...

Yıllara dayanan İran-İsrail gerilimi, son yılların en yüksek seviyesinde.

8 aylık bir hazırlık aşamasından sonra İran içlerine girerek sabotaj düzenleyen İsrail. İran'ın en önemli askeri isimlerini bir gecede ortadan kaldırdı.

  • Genel kurmay başkanından kuvvet komutanlarına nokta atışı saldırılarla İran ordusunun tepesini tamamen yok eden İsrail'in bu saldırısından sonra İran Tel Aviv'e füze yağdırmaya başladı.
  • Karşılıklı saldırılar devam ediyor.
  • İsrail'in başkenti Tel Aviv ve İran'ın birçok şehrinde yıkım var.

AHMEDİNEJAD'IN YENİDEN GÜNDEM OLAN RÖPORTAJI

Saldırılar her geçen dakika şiddetini artırırken Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yıllar önce verdiği bir röportaj yeniden gündem oldu.

İki ülke arasındaki istihbarat savaşının boyutlarını ortaya koyan röportajda Ahmedinejad, görevi sürecinde İsrail'in istihbarat birimi MOSSAD'ı yok etmek için bir birim kurduklarını belirtiyor.

Dün İsrail'i tehdit etmişti, bugün öldürüldü

"İSRAİL'E KARŞI KURDUĞUMUZ BİRİMİN BAŞINDAKİ İSİM İSRAİL AJANI ÇIKTI"

İsrail, istihbaratının İran içindeki yapılanmasının derinliğine dikkat çeken Ahmedinejad, kurdukları bu yapının başına geçirdikleri ismin daha sonra İsrail ajanı çıktığını itiraf ediyor.

Ahmedinejad'ın bu röportajı, 8 aylık hazırlık sürecinden sonra İran'ın kılcal damarlarına kadar sızarak operasyon yapan İsrail'in ülke içindeki nasıl yapılandığını ortaya koyuyor.

Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR