AB: İran'ın nükleer silahı olmamalı

'İran'ın nükleer silahı olmamalı'... AB ülkeleri İran'ın askeri teçhizat listesinde nükleer silahın olmaması kararını aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2025 16:58 GÜNCELLEME 17.06.2025 17:38 DÜNYA
AB: İran'ın nükleer silahı olmamalı

AB Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB ülkelerinin İran'ın nükleer silah sahip olmaması gerektiği görüşünde birleştiğini ancak bunu engellemenin yolunun diplomasi olduğunu söyledi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, İsrail'in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışmanın ardından AB ülkelerinin dışişleri bakanlarını video konferans yöntemiyle olağanüstü topladı.

'İRAN'IN NÜKLEER SİLAHI OLAMAZ'

Toplantının ardından basına açıklamada bulunan Kallas, bakanların ‘tüm tarafları’ uluslararası hukuka uymaya, itidal göstermeye ve kontrolden çıkabilecek eylemlerden kaçınmaya çağırdığını bildirdi. Kallas, “Hepimiz gerginliğin azaltılmasının acil bir ihtiyaç olduğu konusunda hemfikirdik. İran'ın nükleer silahı olamaz. Bunu önlemenin çözümü diplomasidir. AB üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlköğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 Dış Haberler bölümünde başladı. 6 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Üç yıllık deneyim kazandıktan sonra meslek hayatına Haber7.com'da Dış Haberler Editörü olarak devam etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR