İran'dan son dakika ABD açıklaması! Trump'ın iddialarına ilk yanıt: Aşağılık...

Son dakika haberi... İran, ABD Başkanı Donald Trump’ın "İranlı temsilciler Beyaz Saray’a gelmek istediler" açıklamasını yalanlayarak, "Daha aşağılık olan tek şey, İran'ın Dini Liderini ortadan kaldırmakla korkakça tehdit etmesidir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2025 19:22 GÜNCELLEME 18.06.2025 21:15 DÜNYA
İran'dan son dakika ABD açıklaması! Trump'ın iddialarına ilk yanıt: Aşağılık...

SON DAKİKA HABERİ: İsrail'in, İran'ın başkenti Tahran'a düzenlediği saldırılar sonrası iki ülke arasındaki karşılıklı saldırılar devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ve Ali Hamaney'e yönelik tehditlerine İran'dan ilk yanıt geldi.

TRUMP'IN İDDİALARI YALANLANDI

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, ABD Başkanı Donald Trump’ın "İranlı temsilciler Beyaz Saray’a gelmek istediler ama bunun zor olduğunu söyledim" açıklamasını yalanladı.

'DAHA AŞAĞILIK OLAN İRAN'IN DİNİ LİDERİNİ KORKAKÇA TEHDİT ETMESİDİR'

Temsilcilik tarafından yapılan açıklamada, "Hiçbir İranlı yetkili Beyaz Saray'ın kapısında el pençe divan durmayı talep etmedi. Yalanlarından daha aşağılık olan tek şey, İran'ın Dini Liderini ‘ortadan kaldırmakla’ korkakça tehdit etmesidir. İran baskı altında müzakere etmez, baskı altında barışı kabul etmez, hele hele geçerliliğini yitirmiş bir savaş çığırtkanıyla hiç etmez. İran her türlü tehdide karşı tehditle, her türlü eyleme de karşılıklı önlemlerle yanıt verecektir" denildi.

Trump'tan İran'a tehdit: Tesislerini havaya uçuracağız!

ABD Başkanı Trump, İran’ın ABD ile temasa geçtiğini belirterek, "İran elini uzattı, çok geç olduğunu söyledim. Beyaz Saray'a gelmek istediler" demişti.

Trump, ABD’nin İran-İsrail savaşına dahil olup olmayacağına dair, "Koşulsuz şartsız teslim olmalarını istiyoruz, artık yapmazlarsa tesislerini havaya uçuracağız" açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR