Ateşkes sonrası kritik gelişme: Ordunun en üst düzey karargahının komutanı öldürüldü

Son dakika haberi... İsrail'in geçen hafta İran'a düzenlediği saldırılarda yaralanan İran'ın en üst askeri karargahlarından Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Tümgeneral Ali Şadmani'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2025 21:33 GÜNCELLEME 25.06.2025 21:49 DÜNYA
Ateşkes sonrası kritik gelişme: Ordunun en üst düzey karargahının komutanı öldürüldü

SON DAKİKA HABERİ: 13 Haziran gecesi İsrail'in, İran'ın başkenti Tahran'ı vurmasıyla başlayan 12 günlük İsrail-İran savaşında ateşkes sağlansa da can kayıpları yaşanmaya devam ediyor.

İRAN'IN EN ÜST KARARGAHININ KOMUTANI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in geçen hafta İran'a düzenlediği saldırılarda yaralanan Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Tümgeneral Ali Şadmani'nin hayatını kaybettiği açıklandı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, geçen hafta İsrail'in saldırıları sırasında ağır yaralanan Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı Komutanı Tümgeneral Şadmani, aldığı yaralar nedeniyle yaşamını yitirdi.

Şadmani, İsrail'in 13 Haziran'daki saldırıları sırasında hayatını kaybeden Tümgeneral Gulam Ali Reşid'in yerine Karargah'ın başına getirilmişti.

Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı İran Silahlı Kuvvetleri içinde savaş sırasında ortak askeri operasyonları planlamak ve koordine etmekle görevli en üst düzey askeri karargah olarak biliniyor.

İsrail, 17 Haziran'da Şadmani’yi hava saldırısıyla öldürdüğünü öne sürmüştü.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR