Trump'tan Müslüman adaya skandal hakaret! Resmen ilan etti: İzin vermeyeceğim!

ABD Başkanı Donald Trump, New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Müslüman aday Zohran Mamdani'yi bir kez daha hedef aldı. Trump, "ABD Başkanı olarak bu komünist delinin New York'u mahvetmesine izin vermeyeceğim." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2025 22:23 GÜNCELLEME 02.07.2025 22:31 DÜNYA
Trump'tan Müslüman adaya skandal hakaret! Resmen ilan etti: İzin vermeyeceğim!

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, New York'ta ön seçimleri birinci sırada tamamlayan Zohran Mamdani'ye hakaretler savurarak hedef aldı.

MÜSLÜMAN ADAY MAMDANİ'Yİ HEDEF ALDI: KOMÜNİST DELİ

"ABD Başkanı olarak bu komünist delinin New York'u mahvetmesine izin vermeyeceğim." ifadelerini kullanan Trump, takipçilerine kontrolün kendisinde olduğu mesajını verdi.

'RAHAT OLUN TÜM KONTROL BENDE NEW YORK'U KURTARACAĞIM'

Donald Trump, "İçiniz rahat olsun, tüm kontrol ve kartlar bende. New York şehrini kurtaracağım ve tıpkı iyi, eski ABD'de yaptığım gibi onu tekrar çekici ve harika yapacağım." açıklamasında bulundu.

MAMDANİ'Yİ SINIR DIŞI ETMEKLE TEHDİT ETMİŞTİ

Trump, düzensiz göçmenlere yönelik uygulamaları engellemesi halinde New York'un Demokrat belediye başkanı adayını "sınır dışı edeceğini" açıklamış, Mamdani ise bu "tehdide boyun eğmeyeceğini" kaydetmişti.

Trump'tan ilk Müslüman aday Mamdani'ye tehdit! ABD Başkanı'na resti çekti

ABD'Lİ SENATÖR MAMDANİ'DEN ÖZÜR DİLEDİ

ABD'nin New York kentinde düzenlenen Demokrat Parti'nin belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Müslüman aday Zohran Mamdani'nin "Yahudi toplumuna tehdit" teşkil ettiğini öne süren Demokrat Senatör Kirsten Gillibrand, sözleri için özür diledi.

Karşılıklı olarak gerginliği düşürmeye karar veren ikili, yakın gelecekte New York'ta bir araya gelme konusunda mutabık kaldı.

ÖN SEÇİMDE BİRİNCİ SIRADA YER ALMIŞTI

ABD'de dün açıklanan resmi sonuçlara göre, New York'ta düzenlenen Demokrat Parti'nin belediye başkanlığı ön seçimlerini kentin Temsilciler Meclisi Üyesi Mamdani kazanmıştı.

Mamdani, oyların yüzde 56'sını alarak en güçlü rakibi eski New York Valisi Andrew Cuomo'yu 12 puan farkla geride bırakmıştı.

33 yaşındaki Zohran Mamdani, 4 Kasım'da yapılacak seçimi kazanması halinde New York'un ilk Müslüman ve Güney Asya kökenli belediye başkanı olacak.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR