İsrail'i şoke eden karar! Silah sevkiyatı durduruldu

Belçika'da mahkeme, Flaman bölge hükümetinin, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e askeri teçhizat ve askeri amaçla kullanılabilecek malların gönderilmesini engellemesine karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2025 03:18 GÜNCELLEME 18.07.2025 09:01 DÜNYA
İsrail'i şoke eden karar! Silah sevkiyatı durduruldu

Belga haber ajansının haberine göre, mahkeme, Belçika merkezli 4 sivil toplum kuruluşunun (STK) askeri amaçla kullanılabilecek malların İsrail'e gönderilmesinin ulusal silah ticareti yasaları ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davada kararını açıkladı.

İSRAİL'E ASKERİ AMAÇLA KULLANILABİLECEK HER TÜRLÜ MALIN GEÇİŞİ ENGELLENDİ

Mahkeme, Flaman bölge hükümetinin, Avrupa'nın ikinci büyük limanı olan Anvers Limanı dahil kontrolündeki bölgelerden İsrail'e askeri teçhizat ve askeri amaçla kullanılabilecek her türlü malın geçişini engellemesine karar verdi.

Ayrıca mahkeme, Tel Aviv'in 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında belgelenmiş uluslararası hukuk ihlallerine atıfta bulunarak, bölge hükümetinin silah ticareti hakkındaki yönetmelikleri düzenli olarak uygulamasını aksi halde her ihlal başına 50 bin avro para cezasına çarptırılacağını belirtti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR