'Gazze halkının acılarına son vermek için' deyip duyurdular! Sürpriz ateşkes açıklaması

Hamas, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve ablukasını sona erdirecek "onurlu bir anlaşmaya" varılması için "rasyonel" bir şekilde hareket ettiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2025 03:51 GÜNCELLEME 22.07.2025 03:51 DÜNYA
'Gazze halkının acılarına son vermek için' deyip duyurdular! Sürpriz ateşkes açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: Gazze'de açlık, kara ve hava saldırıları ile ABD-İsrail güdümündeki sözde yardım dağıtım noktalarında açılan ateş sonucu ölümlerin arttığı, müzakere sürecinin ise devam ettiği bir ortamda Hamas'tan yazılı açıklama yapıldı.

'HAMAS, GAZZE HALKININ ACILARINA SON VERMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR'

Hamas'ın, İsrail'in Gazze halkına yönelik soykırımda ileri gittiği bir dönemde halkın acılarına son vermek için gece gündüz ve var gücüyle çalıştığı ifade edildi.

İsrail'in, müzakere masasında elde edemediği kazanımları Filistinlilere karşı işlediği katliamlarla elde etmeye çalıştığı ve bunu da bir şantaj unsuru olarak kullandığı kaydedildi.

'ONURLU BİR ANLAŞMA İÇİN RASYONEL HAREKET EDİYORUZ'

Ara bulucular ve ilgili tüm taraflarla çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, "saldırıların, soykırımın ve ablukanın sona ermesi, Gazze halkının onurlu bir şekilde yaşamasını garanti edecek onurlu bir anlaşmaya varılması için Filistinli gruplarla sorumlu, rasyonel ve süratli bir şekilde istişarelerin sürdürüldüğü" aktarıldı.

GAZZE'DE ATEŞKESİ MÜZAKERELERİ SÜRÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli şartları kabul ettiğini açıklamıştı. Teklif ateşkes görüşmelerine arabuluculuk yapan Katar ve Mısır tarafından Hamas'a sunulmuştu.

Hamas, Gazze'de İsrail ile ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin teklife "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini, ateşkesin uygulanması için müzakerelere hazır olduğunu duyurmuştu.

Tel Aviv yönetimi, Gazze'de ateşkes için Hamas'ın Katar önerisinde yaptığı değişikliğin kabul edilemez olduğunu savunmuş, buna karşın İsrail heyeti, müzakereler için Katar'ın başkenti Doha'ya gitmişti.

Doha'da süren müzakerelerde anlaşmazlıkların büyük ölçüde çözüldüğü fakat İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerini ayıran Morag Koridoru'nda ve Refah kentinde işgali sürdürme ısrarının aşılamadığı kaydedilmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR