ABD'li Kongre üyesinden Filistin çağrısı! Zamanı geldi

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Ro Khanna, Filistin devletinin tanınmasının artık zamanı gelmiş fikir olduğunu belirterek, bu konuda eylüldeki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısı öncesi girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2025 10:22 GÜNCELLEME 02.08.2025 10:43 DÜNYA
ABD'li Kongre üyesinden Filistin çağrısı! Zamanı geldi

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Ro Khanna, X hesabından Jewish Insider gazetesinin bir haberini paylaştı.

Söz konusu haberde, ABD'li 11 Demokrat Temsilciler Meclisi üyesinin, Filistin devletinin tanınması çağrısıyla ABD yönetimine mektup gönderdiği bilgisi yer alıyor.

Khanna, bu haberin "sabotaj" amaçlı sızdırıldığını öne sürerek, bunun işe yaramayacağını ifade etti.

Eylül ayındaki BM toplantısı öncesi Filistin'in tanınması konusunda destek toplayıp girişimde bulunacaklarını paylaşan Khanna, "Filistin devletinin tanınması artık zamanı gelmiş bir fikirdir. Meslektaşlarımın buna tepkisi çok büyük oldu." açıklamasında bulundu.

ABD'Lİ DEMOKRATLARDAN TRUMP'A GAZZE'DEKİ SAVAŞI BİTİRME ÇAĞRISI

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi'nden 4 Demokrat üye, ABD Başkanı Donald Trump'a Gazze konusunda bir mektup gönderdi.

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyelerinden Gregory Meeks, Rosa DeLauro, Jim Himes ve Jamie Raskin imzalı mektupta, Trump'a, "Gazze'deki savaş, çok derin bir insani kriz, coğrafi istikrarsızlık ve taraflar için vahim bir risk halini aldı. Amerikan diplomasisinin tüm ağırlığını bu çatışmaya acil, kesin ve kalıcı bir son getirmek için koymaya davet ediyoruz." çağrısı yapıldı.

Gazze'deki savaşın sürmesinin insani felaketi artırdığına işaret edilen mektupta, "Trump'a hitaben) Daha fazla gecikmeden İsrail, Filistinli liderler, bölgesel paydaşlar dahil tüm ilgili tarafları tekrar müzakere masasına getirmelisiniz." ifadesi yer aldı.

AK Parti'den Özgür Özel'e Filistin tepkisi! İsrail propagandasının bir uzantısı

Filistin duyarlılığı mı kayda geçme zorunluluğu mu?

Liste uzuyor! Finlandiya'dan Filistin devleti açıklaması

Bir türlü yok edemediler... İsrail ve Batı başaramadı! İslam'a akın, Filistin'e hassasiyet

Son dakika... Gazze'de acı tablo! Şehit sayısı 60 bin 332’ye ulaştı!

Son dakika: ABD'den küstah çıkış! AB ülkelerinin 'Filistin' kararına tehdit gibi cevap...

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR