Rus İHA'larından çıktı! Ukrayna üçüncü ülkeyi işaret etti

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik düzenlediği saldırılarda kullandığı insansız hava araçlarında (İHA) "Hindistan menşeli parçaların tespit edildiğini" belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2025 20:06 GÜNCELLEME 05.08.2025 20:06 DÜNYA
Rus İHA'larından çıktı! Ukrayna üçüncü ülkeyi işaret etti

Yermak, Telegram hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Rusların Ukrayna'ya yönelik saldırılarda kullandığı İHA'lara işaret ederek, "Maalesef, Şahed/Geran modelleri de dahil Rus saldırı İHA'larında Hindistan yapımı parçalar tespit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Andriy Yermak mesajında, "Rusya'nın, bu silahlara ve Ukraynalıların öldürülmesine imkan sağlayan yabancı yapımı parçalara erişimi engellenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR