Suudi Arabistan'dan son dakika İsrail duyurusu! Katar için resmen ilan ettiler

Suudi Arabistan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Katar'a yönelik tehdit içerikli açıklamalarını kınadı ve uluslararası topluma İsrail'in bölgedeki yıkıcı politikalarına "dur deme" çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2025 02:52 GÜNCELLEME 13.09.2025 02:53 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan son dakika İsrail duyurusu! Katar için resmen ilan ettiler

SON DAKİKA HABERİ: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Katar'a yönelik saldırgan tehditlerinin şiddetle kınandığı ifade edildi.

'HER TÜRLÜ KARARDA KATAR'A TAM DESTEK VERECEĞİZ'

Açıklamada, kendi güvenliğini ve egemenliğini korumak için alacağı her türlü kararda Katar'a tam destek vurgusu yapıldı.

Uluslararası toplumun, İsrailli yetkililerin saldırgan açıklama ve uygulamaları, uluslararası hukuk ve normlara yönelik ciddi ihlalleri ve bölgedeki yıkıcı politikalarına son vermek için etkili önlemler alması gerektiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu 9 Eylül'de Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemişti.

Hamas, lider kadronun İsrail suikastından sağ kurtulduğunu, saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye'nin oğlu, 4 Hamas üyesi ve bir Katar polisinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Netanyahu, saldırıdan bir gün sonra 10 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Ya onları sınır dışı edersiniz ya da adalete teslim edersiniz. Çünkü yapmazsanız, biz yapacağız." ifadeleriyle Katar'a tekrar saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Netanyahu 11 Eylül'de de Mossad ajanı Eli Cohen'in Suriye'de 1965'te yakalanarak idam edilmesinin yıl dönümü etkinliğindeki konuşmasında, "Mesaj açık: Sığınacak yeriniz yok. Size ulaşamayacağımız hiçbir yer yok." diyerek Hamas liderlerini hedef alacaklarını yinelemişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR