Trump'tan Hamas mesajı: İktidarda kalmaya devam ederse...

ABD Başkanı Trump, "Hamas iktidarda kalmaya devam ederse tam bir imha gerçekleşecek. Hamas'ın ciddi olup olmadığını yakında anlayacağız. İsrail bombardımanı bitirmeye hazır" diye açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2025 16:28 GÜNCELLEME 05.10.2025 16:49 DÜNYA
Trump'tan Hamas mesajı: İktidarda kalmaya devam ederse...

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde, Gazze'de ateşkes planını açıklamıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu ve Hamas'tan gelen olumlu yanıtın ardından gözler taraflar arasındaki müzakereye çevrildi. Heyetler yarın (6 Ekim) Mısır'da bir araya gelerek esir takasını müzakere edecek.

Kritik müzakere öncesi ABD Başkanı Donald Trump'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. CNN International'a konuşan ABD lideri, önerdiği ateşkes planını ilerletmek için yoğun çaba gösterdiğini söyledi. 

Trump^'a Senatör Lindsey Graham’ın, Hamas'ın “silahsızlanmayı reddettiği, Gazze’yi Filistin kontrolünde tutmakta ısrar ettiği ve rehinelerin serbest bırakılmasını müzakerelere bağladığı” yönündeki değerlendirmesi soruldu. ABD lideri şu ifadeleri kullandı:

  • Öğreneceğiz. Bunu ancak zaman gösterecek.
  • Hamas'ın ciddi olup olmadığını yakında anlayacağız.

"TAM BİR İMHA GERÇEKLEŞİR"

İsrail'in bombardımanı bitirmeye hazır olduğunu ifade eden Trump, "Hamas iktidarda kalmaya devam ederse tam bir imha gerçekleşecek" diyerek yok edileceklerini açıkça söyledi.

Sumud filosundaki İtalyan aktivistlerin bir kısmı ülkesine döndü

10 yaşındaki Gazzeli Nafız 4 aylık bebeğe dönüştü: Annesi taşımaya bile korkuyor