Güney Kıbrıs'tan NATO'ya girme isteği
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Hristodulidis, NATO ile çeşitli konularda temas halinde olduklarını belirterek, gelecekte üyelik başvurusunda bulunacaklarını kaydetti.
ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2025 07:06
GÜNCELLEME 09.10.2025 09:11
DÜNYA
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Hristodulidis, ABD ve NATO ile çeşitli alanlarda işbirliği yaptıklarını vurgulayarak, "Eğer yapabilseydim, yarın sabah Kıbrıs'ın (GKRY) NATO'ya katılması için başvuruda bulunurdum." ifadesini kullandı.
"UYGUN ZAMANI BEKLİYORUZ"
GKRY'nin NATO üyeliği istediğini aktaran Hristodulidis, üyelik konusunda "hayır" cevabı almamak için uygun zamanı beklediklerini bildirdi.
"NATO ÜYELİĞİ TALEBİNDE BULUNABİLİRİZ"
Hristodulidis, "NATO Genel Sekreteri ile temaslarımız var. Böylece siyasi hazırlıklar ve siyasi veriler hazır olduğunda NATO üyeliği talebinde bulunabiliriz." dedi.
KAYNAK : AA