Azerbaycan semalarında panik! Uçak acil iniş yaptı!

Rusya'ya gitmek üzere havalanan Azerbaycan Hava Yolları'na (AZAL) ait Airbus A320 tipi uçak, sefer sırasında gövde kısmında meydana gelen teknik arıza nedeniyle zorunlu iniş yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2025 11:05 GÜNCELLEME 20.10.2025 12:28 DÜNYA
Azerbaycan semalarında panik! Uçak acil iniş yaptı!

Azerbaycan Hava Yolları'na (AZAL) ait Airbus A320 tipi uçak, St. Petersburg-Bakü seferi sırasında gövde kısmında meydana gelen teknik arıza nedeniyle geri dönerek Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Pulkovo Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

TEKNİK ARIZA MEYDANA GELDİ!

Azerbaycan Hava Yolları'na (AZAL) ait Airbus A320 tipi uçak, Rusya'ya gitmek üzere havalandıktan sonra sorun yaşadı. St. Petersburg-Bakü seferini gerçekleştirmek üzere 155 yolcusu ile birlikte havalanan uçak, gövde kısmında gerçekleşen teknik bir arıza nedeniyle geri dönerek St. Petersburg'daki Pulkovo Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.
AZAL'dan yapılan açıklamada, uçağın gövde kısmında yaşanan teknik arıza nedeniyle kaptanın geri dönüş kararı aldığı ve güvenlik prosedürlerine uygun şekilde mürettebatın inişten önce yakıtın belirli bir kısmını tüketerek gerekli önlemleri aldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, varış noktasına ilişkin belirlenen prosedürler çerçevesinde Pulkovo Havalimanı'nda acil durum ve kurtarma ekipleri yüksek hazırlık seviyesine geçti. Uçak, Bakü saatiyle 04.43 sıralarında havalimanına başarıyla iniş yaptı. İniş sırasında uçağın pistten hafif şekilde çıktığı bildirildi. Uçaktaki 155 yolcunun tamamı kısa sürede tahliye edilirken, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Zorunlu iniş sonrasında St. Petersburg'dan Bakü'ye yolcuların taşınması için AZAL tarafından başka bir uçak gönderildi.

KAYNAK : İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR