Avrupa'da dikkat çeken anlaşma! 1 euroya 18 adet F-16 sattılar

Hollanda hükümeti, Romanya'ya 18 adet F-16 Fighting Falcon savaş uçağının 1 avroya satıldığını duyurdu. Uçakların sadece NATO ve Ukraynalı pilotların eğitiminde kullanılacağı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2025 14:26 GÜNCELLEME 06.11.2025 15:50 DÜNYA
Avrupa'da dikkat çeken anlaşma! 1 euroya 18 adet F-16 sattılar

   HABER7

Romanya, askeri eğitim kapasitesini yükseltmek adına Hollanda ile dikkat çeken bir satış işlemine imza attı. Romanya Savunma Bakanı Ionuț Moșteanu, Hollanda'dan 18  adet F-16 Fighting Falcon uçağı ve ilgili ekipmanlarını satın almak için sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

1 AVROYA 18 F-16 SATILDI

Edinilen bilgilere göre, Hollanda'dan Romanya'ya 18  adet F-16 Fighting Falcon uçağı satışı için sembolik bir rakam yazıldı. Hollanda'nın 18 savaş uçağı, Romanya'ya 1 avro karşılığında satıldı. 

F-16 satışına ilişkin konuşan Romanya Savunma Bakanı Ionuț Moșteanu “Savunma Bakanlığı bugün, Hollanda Krallığı Hükümeti’nden 18 adet F-16 Fighting Falcon uçağı ve ilgili ekipmanların alımına ilişkin sözleşmeyi imzaladı. Bu adım, NATO ve ortak ülkelerin pilotlarının eğitiminde bölgesel bir merkez haline gelen Fetesti’deki Avrupa F-16 Eğitim Merkezi’nin geliştirilmesi açısından önemli bir adımdır.” dedi. 

UÇAKLAR SADECE EĞİTİM İÇİN KULLANILABİLİR

Romanya'dan yapılan açıklamada satış sözleşmesine koyulan bir maddenin altı çizildi. Romanya Savunma Bakanlığı, Hollanda'dan alınan 18 uçağında sadece eğitim ve tatbikat amaçlı olarak kullanılabileceğini ve program kapsamında bazı kontenjanların Ukraynalı pilotlara ayrılacağını söyledi. 

Romanya daha önceden de Portekiz’den 17 ikinci el F-16 almıştı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR