Trump'tan Suriye açıklaması: Erdoğan istedi, yaptırımları kaldırdım

Suriye'de ciddi ilerleme olduğunu belirten Trump, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, beni aradı. 'Biliyorsunuz, yaptırımları kaldırmazsanız Suriye'nin şansı olmaz. Kaldırırsanız çok iyi bir şansı olur' dedi. Ben de yaptırımları kaldırdım" dedi

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2025 11:14 GÜNCELLEME 19.11.2025 17:41 DÜNYA
Trump'tan Suriye açıklaması: Erdoğan istedi, yaptırımları kaldırdım

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı Beyaz Saray'da ağırladı.

Trump ve Selman açıkladı: Suudi Arabistan'dan ABD'ye rekor yatırım

Trump, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın, Suriye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılmasında çok önemli rol oynadıklarına işaret ederek, iki ülkenin liderlerine vurgu yaptı.

Suriye konusunda büyük ilerleme kaydedildiğini anlatan Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda Veliaht Prens beni aradı ve 'Suriye'ye uygulanan yaptırımları kaldıracak mıyım?' diye özellikle sordu çünkü Suriye'nin başarılı olmasını istiyor. Bildiğiniz gibi, Suriye lideri de kısa süre önce buradaydı. Harika bir toplantı yaptık, o güçlü bir adam ve bu süreci yürütmek için güçlü birine ihtiyaç var. Bence Suriye muazzam bir ilerleme kaydetti. Ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan da beni özellikle aradı. Dedi ki, 'Biliyorsunuz, yaptırımları kaldırmazsanız Suriye'nin şansı olmaz. Kaldırırsanız çok iyi bir şansı olur.' Ben de yaptırımları kaldırdım ve şu ana kadar sonuçlar oldukça iyi."

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR