Kızılelma, F-16'ya kilit atıp vurdu; Yunan çıldırdı!

KIZILELMA'nın AESA radarıyla F-16'yı takip edip GÖKDOĞAN füzesiyle simülasyon vuruşu, Yunanistan'da paniğe neden olurken, Yunan medyası acil F-35 ve Rafale alınması çağrısı yaptı. Netanyahu'dan da F-35 açıklaması geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2025 07:25 GÜNCELLEME 22.11.2025 07:26 DÜNYA
Kızılelma, F-16'ya kilit atıp vurdu; Yunan çıldırdı!

Önceki gün insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın F-16'yı AESA radarıyla takip ederek simülasyon ortamında GÖKDOĞAN füzesiyle vurması dünyada geniş yankı bulurken, komşuyu da panikletti.

Yunan medyası, 4. nesil bütün uçaklara karşı kesin bir üstünlük kurmaya hazırlanan KIZILELMA'nın GÖKDOĞAN füzesine anlık bilgi ilettiğinden bahsederek hava üstünlüğünü devam ettirmek için İsrail'den kullanılmış F-35 almak için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Bayraktar KIZILELMA, F-16'ya kilitlendi, simüle atışta tam isabet

Haberlerde, "Ülkemiz hiçbir şartta Türkiye'nin hava üstünlüğü elde etmesine izin vermemeli. Acilen Rafale savaş uçağı edinme konusunu değerlendirmeli, İsrail'den de en az 6 adet F-35 almak için ABD'den onay almalıdır." denildi.

"KIZILELMA, TB3 ve ANKA gibi insansız hava araçlarının geliştirilmesi, İngiltere, Katar ve Umman'dan Eurofighter savaş uçaklarının satın alınması, ABD'den F-35 ve F-16 Viper tedarik girişimi Ege ve Güneydoğu Akdeniz'deki hava dengesini aleyhimize bozmaya çalışıyor." değerlendirmesinde bulunan Yunan basını, KIZILELMA'nın ve GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzelerinin özelliklerine dikkat çekti.

NETANYAHU'DAN F-35 AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin F-35 savaş uçaklarını Türkiye’ye vereceğine pek ihtimal vermediğini söyledi. ABD'nin F-35 satışı gerçekleştirdiği Suudi Arabistan'ın İsrail ile çatışma halinde olmadığını belirten Netanyahu, söz konusu Türkiye olduğu takdirde F-35 satışıyla ilgili tutumlarını daha da sertleştireceklerini ileri sürdü.

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR