ABD 'yanlışlıkla' ülkeyi işgal etti! Pentagon'dan şaşırtan açıklama!

ABD'nin Meksika sahiline uyarı levhaları yerleştirmesi tartışmalara neden oldu. Gelen tepkiler sonrasında Pentagon'un açıklaması şaşkınlığa neden oldu. İşte iki ülke arasında krize nedne olayın detayları

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2025 09:26 GÜNCELLEME 23.11.2025 09:37 DÜNYA
ABD 'yanlışlıkla' ülkeyi işgal etti! Pentagon'dan şaşırtan açıklama!

Amerikan askerleri gittikleri Meksika sınırındaki bir plajı "Burası girilmez" uyarı levhası asarak kapatmak isteyince ortalık karıştı. Levhalarda İngilizce ve İspanyolca olarak "Savunma Bakanlığı'na ait bu arazi yasaklı bölge olarak belirlenmiştir" ifadesi yer aldı. 

TABELALAR KALDIRILDI

Meksika Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada donanma askerlerinin sahildeki 6 tabelayı da kaldırdığı bildirildi. 

Darbe iddiası! ABD'ye rest çekti! 'Savaş çıkar' mesajı



ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA!

Olay sosyal medyada gündem olurken, Pentagon'un açıklaması şaşırttı. Yapılan açıklamada, ''Burayı yanlışlıkla kapattık' ifadeleri yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, ocakta göreve başladığında Meksika Körfezi'nin adının "Amerika Körfezi" şeklinde değiştirilmesi talimatını vermişti. 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR