Son dakika... Suriye'de bir camide patlama! Ölüler ve yaralı var!

Son dakika...Suriye'nin Humus bölgesinde bir camide patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken 21 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2025 13:33 GÜNCELLEME 26.12.2025 15:42 DÜNYA
Son dakika... Suriye'de bir camide patlama! Ölüler ve yaralı var!

Son dakika...Suriye’nin orta kesiminde yer alan Humus ilindeki Ali Talip Camisi'nde cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

Suriye'nin Humus şehrindeki Vadi Ez-Zeheb Mahallesi’nde bulunan İmam Ali bin Ebu Talib Camii'nde meydana gelen patlamada bilanço artıyor.

Suriye Sağlık Bakanlığı Ambulans ve Acil Servis Direktörü Najib al-Naasan yaptığı açıklamada, patlamada can kaybının 8'e, yaralı sayısının 21'e yükseldiğini aktardı.

Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, bölgedeki güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı.

Patlamayla ilgili soruşturma başlatılırken, terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR