İsrail basını yazdı: Tel Aviv'den skandal tehdit! Ültimatom verecekler...

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin Hamas'a ültimatom vermeye hazırlandığını ve silah bırakması için belirli bir tarih vereceğini, bu süre dolduğunda ise İsrail ordusunun zorla silahsızlandırma yapacağını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2026 02:24 GÜNCELLEME 03.01.2026 02:24 DÜNYA
İsrail basını yazdı: Tel Aviv'den skandal tehdit! Ültimatom verecekler...

İsrail medyasından gündemi değiştirecek bir iddia ortaya atıldı. İsrail Devlet Televizyonu KAN, Tel Aviv yönetiminin Hamas'a yönelik yeni ve keskin bir plan hazırlığında olduğunu bildirdi.

BELİRLİ BİR TARİHE KADAR SÜRE TANINACAK

KAN'ın haberine dayandırılan bilgilere göre, İsrail yönetimi Hamas'a silah bırakması için resmi bir ültimatom vermeye hazırlanıyor. Söz konusu planda, Hamas'ın silahsızlanması için belirli bir takvim ve son tarih öngörülüyor. Tel Aviv yönetiminin bu tarihi ne zaman açıklayacağı veya sürenin ne kadar olacağı konusunda henüz detaylı bir bilgi paylaşılmadı.

ZORLA SİLAHSIZLANDIRMA TEHDİDİ

Haberde, belirlenen süre zarfında Hamas'ın silah bırakmayı reddetmesi durumunda İsrail'in atacağı adımlara da yer verildi.

İSRAİL ORDUSU DEVREYE GİRECEK

İddiaya göre, ültimatom süresinin dolmasıyla birlikte İsrail ordusu devreye girecek. Tel Aviv yönetimi, bu aşamadan sonra Hamas'ı zorla silahsızlandırmak amacıyla askeri gücünü tam kapasiteyle kullanacağını duyuracak. Bu gelişme, bölgedeki askeri hareketliliğin yeni bir boyuta evrilebileceğinin sinyali olarak yorumlanıyor.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR