Maduro'nun kaçırılması sonrası BMGK'den son dakika kararı

ABD’nin Venezuela’ya düzenlediği saldırıların ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile eşini kaçırmasının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Pazartesi günü acil gündemle toplanacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2026 21:05 GÜNCELLEME 04.01.2026 21:05 DÜNYA
Maduro'nun kaçırılması sonrası BMGK'den son dakika kararı

ABD’nin Venezuela’ya yönelik askeri müdahalesi, bu adıma karşı çıkan BM üyesi ülkeleri harekete geçirdi. ABD basınının diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberlere göre; Kolombiya, daimi üyeler Rusya ve Çin’in desteğiyle BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı.

BMGK ACİL TOPLANIYOR

BM Güvenlik Konseyi’nin ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırılarını ele almak üzere Pazartesi günü acil gündemle toplanacağı bildirildi. Katılımcıların henüz kesinleşmediği aktarılırken, BM Genel Sekreteri Antnio Guterres'in toplantıya katılmasının beklendiği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

ABD, Venezuela’ya düzenlediği saldırıların ardından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin yakalanarak ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu. Bazı ülkeler saldırılara tepki gösterirken, ABD’nin adımının meşruiyeti tartışma konusu olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, kendi talimatıyla gerçekleştirilen saldırıları "olağanüstü bir askeri operasyon" sözleriyle savunarak, "Bu, Caracas’ın kalbindeki askeri açıdan ağır bir şekilde tahkim edilmiş kale gibi yapıya karşı, kanun kaçağı diktatör Nicolas Maduro’yu adalet önüne çıkarmak amacıyla uygulanan bir güçtü" ifadelerini kullanmıştı.

ABD askerlerini Venezuela’ya konuşlandırma ihtimalini dışlamayan Trump, "Askerlerimizin orada olmasından korkmuyoruz. Şu an oradayız ve gerekirse yeniden harekete geçmeye hazırız" demişti.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR