Trump'tan Maduro üzerinden Afganistan kıyaslaması

ABD Başkanı Trump, Venezuela'ya saldırıp Maduro'yu kaçırdıkları operasyonu överek, yaşananları Afganistan'la kıyasladı. Trump, saldırının ABD'ye itibarını yeniden kazandırdığını öne sürerek, "ABD gücünü tekrar gösterdi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2026 09:48 GÜNCELLEME 05.01.2026 09:48 DÜNYA
Trump'tan Maduro üzerinden Afganistan kıyaslaması

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya yönelik gerçekleştirdikleri ve ülkenin Devlet Başkanı Nicolas Maduro'u kaçırdıkları saldırı sonrası yeni açıklamalarda bulundu.

Trump, Venezuela saldırısının ABD'ye itibarını yeniden kazandırdığını öne sürdü. Yaşanan durumu Afganistan ile kıyaslayan Trump, Afganistan'da tüm dünyaya alay konusu hale geldiklerini ifade ederek, Venezuela'daki saldırının "ABD'nin gücünü tekrar gösterdiğini" savundu.

Trump, "Bunu tüm dünyada alay konusu olduğumuz Afganistan ile kıyaslayın. Artık alay konusu değiliz. Dünyanın açık ara en büyük ordusuna sahibiz. Dünyanın açık ara en iyi askeri teçhizatına sahibiz. Bunu gerçek zamanlı olarak görmeliydiniz, bu profesyonelliği ve cesareti görmeliydiniz." dedi.

ABD öncülüğündeki NATO koalisyonu 7 Ekim 2001 günü Afganistan işgaline başlamıştı. Taliban, 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'e girerek, ABD'nin kurduğu hükümeti tamamen devirip 20 yılın ardından iktidarı tekrar ele almıştı. Uzun süren savaşın ardından ABD, Afganistan'dan çekilmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR