Solunum cihazı yerine lastik pompası! Filistinli genç hasta annesine böyle çözüm buldu

Filistinli bir genç, kronik hastalığı bulunan annesinin nefes almasını kolaylaştırmak için lastik pompası kullanıyor. Görüntüler, Gazze Şeridi'ndeki insani krizi bir kez daha gözler önüne serdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2026 11:00 GÜNCELLEME 08.01.2026 14:01 DÜNYA
Solunum cihazı yerine lastik pompası! Filistinli genç hasta annesine böyle çözüm buldu

Gazze Şeridi'nde derinleşen insani kriz, yerinden edilen Filistinliler için hayatı her gün daha da zorlaştırıyor. İsrail saldırıları nedeniyle Han Yunus’un Beni Suheyla beldesindeki evlerinden Mevasi'ye göç etmek zorunda kalan Samih Ebu Saade, kronik hastalıkları bulunan annesinin nefes almasını kolaylaştırmak için lastik şişirme pompasını solunum cihazı yerine kullandı.

Mevasi bölgesinde, bir tarım römorkunda annesi ve çocuklarıyla yaşam mücadelesi verdiğini anlatan 34 yaşındaki Ebu Saade, annesinin kalp, diyabet, tansiyon ve astım hastası olduğunu söyledi.

TIBBİ MALZEMEYE ERİŞİM YOK

Gazze’de tıbbi cihaz ve ilaçlara erişimin neredeyse imkansız hale geldiğini belirten Ebu Saade, hastanelere ulaşımın da ciddi bir sorun olduğunu ifade etti. Annesinin acil bir durumunda hastaneye ulaşmasının hem çok maliyetli hem de zor olduğunu söyleyen Samih, "Bu sağlıklı bir çözüm değil ama başka çaremiz yok. En azından annemin nefesini bir nebze rahatlatıyor." diye konuştu.

"YENİDEN NORMAL BİR HAYAT İSTİYORUZ"

Sık sık astım krizi geçiren Fatma Ebu Saade, elektrikli solunum cihazı bulunmadığı için oğlunun bulduğu bu çözümle hayatta kaldığını belirterek, savaşın sona ermesini, sınır kapılarının açılmasını ve ilaçlarla tıbbi ekipmanların yeniden Gazze’ye girmesini istedi. Fatma, "Tek temennimiz savaşın bitmesi ve yeniden normal bir hayata dönebilmek." dedi.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR