Pezeşkiyan: Halkımız devletinin yanında duracak

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Umman Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından İran'daki protestolara ilişkin "İran halkı geçmişe kıyasla devletinin ve ülkesinin yanında daha sağlam duracak." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2026 15:18 GÜNCELLEME 11.01.2026 17:10 DÜNYA
Pezeşkiyan: Halkımız devletinin yanında duracak

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Umman ile her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak, "İran ikili anlaşmaların hayata geçirilmesi hususunda kararlı bir tutuma sahip." dedi.

"BÖLGESEL SORUNLARIN KAYNAĞI ABD VE İSRAİL"

ABD ile İsrail'i, bölgedeki istikrarsızlığın ve güvensizliğin kaynağı olarak nitelendiren Pezeşkiyan, "her iki ülkenin aynı zamanda İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin de önüne geçmeye çalıştığını" dile getirdi.

"İRAN HALKI DEVLETİNİN YANINDA DURACAK"

Pezeşkiyan, ABD'nin İran'da bazı grupları kargaşa çıkarmak için kışkırttığını ifade ederek, "Dünya biz müzakere halindeyken ABD'nin tüm uluslararası kurallara nasıl saldırdığını gördü. İran halkı geçmişe kıyasla devletinin ve ülkesinin yanında daha sağlam duracak." dedi.

Tahran yönetiminin uluslararası hukuka uyduğunu belirten Pezeşkiyan, "Nasıl ki uluslararası yasaları ihlal edip bize 12 günlük bir savaşı dayattılarsa, şimdi de bir grup bozguncuyu teşvik ederek ülkemizin güvenliğini bozmak istiyorlar. Kirli hayallerine bu yolla ulaşmak istiyorlar ancak biz sırtımızı kendi halkımıza dayadık, bu hayalleri boşa çıkacaktır" şeklinde konuştu.

"PROTESTOCULARIN SESİNİ DUYUYORUZ"

İran devlet televizyonunda yaptığı açıklamada ise "Protestocuların sesini duyuyor, sorunlarını çözmek için tüm çabamızı gösteriyoruz" dedi.

Ülke düşmanlarının huzursuzluğu tırmandırmaya çalıştıklarını savunan Pezeşkiyan, "Düşman, eğitilmiş teröristleri ülkeye soktu. Kargaşa çıkaranlar ve isyan edenler, protesto eden halk değildir. Biz protestocuların sesini duyuyoruz ve onların sorunlarını çözmek için tüm çabamızı ortaya koyuyoruz." dedi.

Pezeşkiyan, "ABD ve İsrail, 'Kargaşa çıkarın, öldürün ardınızdan biz geliyoruz' diye tembihliyor. Bunlar da (göstericiler) yapıyor. Ailelerden rica ediyorum, çocuklarını bozgunculuk yapanlardan uzaklaştırsınlar." ifadelerini kullandı.

Ekonomiyi iyileştirmek için bazı yapısal adımlar attıklarını ve bunların yakın gelecekte meyvesini vereceğini dile getiren İran Cumhurbaşkanı, "Bizim görevimiz halkın sorunlarını çözmek ve endişelerini gidermektir. Aynı zamanda kargaşa çıkaranların ülkeyi altüst etmesine izin vermemektir." diye konuştu.

İran'dan son dakika açıklaması! Hükümet resmen talimat verdi

Trump'tan bir İran çıkışı daha: Yardım etmeye hazırız

İran'dan son durum! Ölü sayısı açıklandı

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR