Gazze Komitesi Başkanı Şaath: Gazze'nin 7 yıla ihtiyacı var
Gazze Komitesi'nin Başkanı ali Şaath, Gazze'nin eskisinden daha iyi bir yer olması için yedi seneye ihtiyacı olduğunu söyledi.
ABONE OLABD yönetimi Gazze ateşkesinin ikinci aşamasının başladığını duyurdu ve Gazze'deki kamusal faaliyeti yönetmek için Filistinli teknokratlardan oluşan bir komite atadı. Komitenin başında da eski Filistin Planlama Bakan Yardımcısı Ali Şaath görevlendirildi.
Çarşamba günü verdiği röportajda Gazze'nin yeniden inşası için yedi yıla ihtiyacı olduğunu söyledi. Şaath çalışmalara, konut, gıda, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçların güvence altına alınması ile başlanacağını belirtti.
3 YILDAN UZUN SÜRMEYECEK
Gazze Şeridi'ndeki enkazın temizlenmesinin 3 yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Şaath, "Bu süreç geri dönüşüme dayanacak ve molozların bir kısmı Gazze'nin kullanılabilir alanını artırmak için denizde ek kara parçası oluşturmak amacıyla kullanılacak. Geri dönüştürülmüş molozlar ayrıca bazı inşaat malzemelerinin temininde de kullanılacak ve hem çevreyi hem de nüfusu korumaya yardımcı olacak." dedi.