Trump, Erdoğan'ı davet etmişti! İsrail aynı teklifi reddetti

İsrail Başbakanlık Ofisi, ABD'nin "Gazze Barış Kurulu"na katılma teklifini reddetti. ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı söz konusu kurula "kurucu üye" olarak davet etmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2026 09:36 GÜNCELLEME 18.01.2026 10:02 DÜNYA
Trump, Erdoğan'ı davet etmişti! İsrail aynı teklifi reddetti

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurulması planlanan Gazze Barış Kurulu'nun kabul edilmeyeceği belirtildi.

"DUYURU İSRAİL İLE KOORDİNASYON İÇİNDE YAPILMADI"

Yapılan açıklamada, Trump yönetimi tarafından Gazze'de kurulması planlanan yürütme kurulunun yapısına ilişkin duyurunun, İsrail ile koordinasyon içinde yapılmadığı ve hükümet politikasıyla çeliştiği ifade edildi. Kurulun yapısının hangi yönünün İsrail politikasına aykırı olduğu ise, söz konusu açıklamada belirtilmedi.

TRUMP, ERDOĞAN'I "KURUCU ÜYE OL" DİYEREK DAVET ETMİTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Gazze'nin yeniden imarı ve güvenliğinden sorumlu "Barış Kurulu'na kurucu üye" olarak davet ettiğini açıklamıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR